7 DANA NA 4 RIJEKE: Je li konačno vrijeme za organizacijski “refresh” Prvosvibanjske biciklijade?

Savez samostalnih sindikata Hrvatske – Podružnica Karlovačke županije, konkretno njen povjerenik Nikola Badovinac koji je za uspješnu organizaciju biciklijade opravdano primio i plaketu Grada Karlovca, organizirali su 1. svibnja 2019. godine 26. po redu Prvosvibanjsku biciklijadu. Za sve sudionike je, isto tako tradicionalno, osigurano oko 2500 majica i isto toliko porcija graha, soka i piva. I još jedno tradicionalno druženje održano je kod “Papaline” na Grdunu, uz zabavni program Tip-top banda. Nećemo previše pisati o tome da se ne ponavljamo, zasad je ovo dovoljno.

Međutim, uz također već tradicionalne pohvale organizatoru do nas su došle i kontra informacije o tome kako bi bilo dobro nakon 26 godina nešto mijenjati u organizaciji. Naime, iz godine u godinu sve manje mjesta na Grdunu gdje je konačno okupljalište za sve većeg broja građana koji se žele na ovu karlovačku na biciklijadu. Prijedlog je da bi se trasa od 12 kilometara koja zasad ide od Karlovca preko Zadobarja do Grduna trebala promijeniti i da bi završna svečanost mogla biti s desne obale Korane na mjestu održavanja Dana karlovačkog piva gdje je više prostora, puno komfornije, gdje već postoje uvjeti za narodne – prvosibanjske i slične zabave i veselja. Konačno to je i osnovna smisao obilježavanja 1. svibnja praznika rada kroz spomenutu biciklijadu. Tko zna, možda bi takva promjena dovukla koju stotinu građana više. Isto tako većina sudionika misli da bi biciklijada ubuduće morala biti lišena političkih poruka, makar one dolazile i od sindikata, jer su one na takvom događanju potpuno nepotrebne.

Organizacijske promjene mogu se definirati kao proces koji mijenja i prilagođava postojeće organizacije. Da bi se organizacijske promjene uspješno provele unutar organizacije potrebno je definirati što treba promijeniti, ispitati na koje promjene su spremni. Važno je odrediti pravi trenutak za promjene. Svaka promjena javlja otpor prema promjenama. Zašto mora, zašto baš tako i slično. Da bi one bile uspješno provedene potrebno je motivirati na promjene, uvjeriti da će biti bolje. Karlovačka Prvosvibanjska biciklijada nakon 26 godina tradicije treba promjenu i osvježenje. Dakako na bolje. Pravo je pitanje da li organizator, SSSH i povjerenik za županiju Nikola Badovinac, pristaju na bolji manji organizacijski refresh jer, zacrtati novu trasu u dužini od 12 do 15 kilometara ne bi smio predstavljati veći problem. Sve ostalo može ostati po starom. Nedovoljno iskorišten prostor Dana piva ionako vapi za sličnim događanjima. Na potezu je Nikola Badovinac.

PEDALAMA OKO KARLOVCA

Najbolji karlovački rekreaciji klub SRK Pedala Laganini već više od 10 godina djeluje vrlo aktivno. Pored pet tradicionalnih vožnji koje godišnje organiziraju za građane ove godine su se odvažili iskoračiti u novi projekt otvoren i prilagođen za građane i rekreativce “Pedalama oko Karlovca” koji obuhvaća 10 vožnji od svibnja do kraja rujna. Planirano je sveukupno 10 vožnji u ukupnoj dužini od 335 kilometara.

Na toj prvoj vožnji koja se održava u nedjelju 19. svibnja vozit će se 15 kilometara na relaciji Karlovac – Turanj – Gornje Mekušje – Karlovac. Okupljanje i početak je iz Radićeve ulice (kod žabe) u 9,00 sati.

Druga vožnja je na programu 2. lipnja u dužini od 25 kilometara. Treća 16. lipnja i duga je 30 kilometara, četvrta također u dužini od 30 kilometara na programu je 30. lipnja. Zatim slijedi u mjesecu srpnju još i peta vožnja koja će se održati 14. srpnja a vozit će se u dužini 30 kilometara. Održava se povodom rođendana grada Karlovca 13. srpnja. Zatim, 28. srpnja biti će održana šesta vožnja u dužini 40 kilometara, od Karlovca prema Trgu u ozaljskom kraju te povratak u Karlovac preko Ozlja i Zadobarja. Sedma vožnja biti će održana uoči blagdana Velike Gospe 11. kolovoza i biti će dugačka 30 kilometara, dok će osma vožnja biti dugačka 40 kilometara a održat će se 25. kolovoza. Prva rujanska, 9. vožnja po redu, održat će se 8. rujna u dužini od 45 kilometara, a posljednja 10. vožnja iz programa “Pedalama oko Karlovca” je najduža, 50 kilometara, vozi se22. rujna na relaciji Karlovac – Mahično – Krašić – Ozalj – Zadobarje – Karlovac.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest