7 DANA NA 4 RIJEKE: Gimnastički lipanj

Lipanj svake godine obiluje raznim gimnastičkim natjecanjima, priredbama i ostalim događajima. Gimnastički klub Sokol Karlovac aktivno sudjeluje u gotovo svim takvim događajima te je lipanj jedan od najaktivnijih događaja za njegove članove. Krenimo kronološki.

KUP HRVATSKE – REGIJA ZAPAD

U subotu 1. lipnja 2019. godine,GK Sokol Karlovac bio je domaćin 2. kola kupa Hrvatske – regija Zapad. Nastupilo je 120 gimnastičara i gimnastičarki iz Ogulina, Duga Rese, Petrinje, Rijeke i Umaga. Predstavnici GK Sokol Karlovac još jednom su se pokazali kao odlični domaćini, a ostvareni su i odlični rezultati. U muškoj sportskoj gimnastici, ekipa mlađih kadeta osvojila je ekipno prvo mjesto (Fran Šančić, Patrik Rajković, Filip Štedul, Luka Pajić, Patrik Požega, Jeronim Hajsan i Kruno Polak), a Fran Šančić osvaja 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. U kategoriji kadeta Josip Franjo Cvitešić osvojio je 2. mjesto, a Petar Sinčić 3. mjesto. Ekipno su kadeti (Josip Franja Cvitešić, Petar Sinčić, Vito Radaković, Jakov Lukinić i Filip Krznar) osvojili 2. mjesto. Leon Dejanović osvojio je broncu u kategoriji kadeta D program.

U ženskoj sportskoj gimnastici značajne rezultate osvajaju juniorke. Mona Šarinić osvojila je 1. mjesto, Pia Škrtić 2. mjesto, Karla Šibenik 3. mjesto i Matea Šegavić 4. mjesto, te kao ekipa također osvajaju zasluženu zlatnu medalju. Njihova klupska kolegica kategoriji seniorki Ana Magdalena Fabijanić osvojila je zlatnu medalju.

U C programu klub osvaja mnoštvo medalja. Najprije u kategoriji kadetkinja ističu se Lucija Rožman s osvojenim 2. mjestom i Maja Plavetić s 3. mjestom, a kao ekipa osvajaju srebrnu medalju (Lucija Rožman, Maja Plavetić, Nika Babić i Lota Gačić). Vrijedno spomena je vatrena borba za postolje u kategoriji mlađih juniorki gdje GK Sokol Karlovac osvaja broncu u ekipnom plasmanu za što su zaslužne sljedeće djevojke: Jana Gabi Kasunić, Lara Đurić, Marija Vrbanić, Leonarda Šlat, Dora Martišković i Nina Miljenović. Također u kategoriji juniorki (Leda Crnković, Aurora Car, Matea Novković, Tara Radočaj i Dorotea Šegavić) u ekipnom plasmanu osvajaju brončanu medalju.

1. TREŠNJIĆ KUP

Dan nakon natjecanja u Karlovcu održan je 1. Trešnjić kup u novootvorenom gimnastičkom centru “Sportski centar Lučko”. Organizator je bio GK Trešnjevka, a nastupilo je preko 350 natjecatelja.

U kategoriji predškolaca 2. mjesto osvaja Lucija Lukežić, te u ekipnom plasmanu sa svojim klupskim kolegicama osvajaju 3. mjesto (Lucija Lukežić, Zita Duka, Nadja Kranjc, Jana Busić, Tia Zorić, Paula Žeger, Ilona Rajković i Ena Bukovšek). Dječaci u istoj kategoriji dolaze do 3. mjesta (Petar Bajac, Marin Makarun, Lukas Mikulić, Leon Mikulić, Jakov Štedul, Aaron Funtek, Nikola Olrom i Ivan Šimun Hajsan).

U kategoriji 1. razreda Lili Češković, Tea Matijević i Eva Gatarić osvajaju u ekipnom plasmanu brončanu medalju.

U kategoriji 5. i 6. razreda brončanu medalju osvaja Elena Vučković, dok u ekipnom plasmanu uspijevaju doći do srebrne medalje (Elena Vučković, Emina Vučković, Lucija Ribičić, Matija Matuzić, Sara Baričević, Ana Ribičić i Lora Živko).

U kategoriji 7. i 8. razreda GK Sokol Karlovac je bio uspješan te je u pojedinačnom plasmanu Nikolina Vuković osvojila zlatnu medalju, a u ekipnom plasmanu osvajaju srebrnu medalju (Nikolina Vuković, Manuela Frklić, Laura Klarić, Ana Belobrajdić, Lara Martić).

VIŠEBOJSKO I POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE

Samo 5 dana nakon 1. Trešnjić kupa održano je Višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za junior i senior, te Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije. Cijeli događaj se odvijao u Sisku u dvorani Brezovica i trajao je tri dana od 6.6. do 8.6. Svi sudionici imali su priliku odraditi trening dan prije natjecanja kako bi se prilagodili uvjetima koje je organizator osigurao.

Prvog dana održalo se natjecanje u muškoj sportskoj gimnastici, a najprije su na borilište izašli oni najmlađi. Mlađi kadeti karlovačkog Sokola pokazali da mogu biti dobra konkurencija osvojivši 2 odličja. Fran Šančić osvojio je broncu na preči dok je Patrik Rajković bio srebrni na ručama.

Nakon mlađih kategorija nastupili su juniori i seniori gdje je GK Sokol Karlovac imao jednog predstavnika, Matiju Teka u kategoriji juniora. Matija je pokazao izvrsnu formu što se odrazilo na samu izvedbu na svim spravama, te na kraju i ostvarenim rezultatima osvojivši ukupno 4 odličja. Matija je osvojio 2. mjesto na preskoku te 3. mjesto na ručama, preči i višeboju.

Sljedeći dan nastupile su gimnastičarke gdje je Karlovac imao dvije predstavnice u kategoriji seniorki, Petru Furač i Korinu Belokleić. Najbolja sportašica grada Karlovca i Karlovačke županije, Petra Furač na natjecanju je briljirala, tomu u prilog ide činjenica da je osvojila medalju na svakoj spravi na kojoj je pokazala svoju vježbu. Osvojila je 3. mjesto na preskoku i parteru, 2. mjesto u višeboju te zlato i titulu prvakinje Hrvatske na dvovisinskim ručama i gredi. Pored toga natjecanje je poslužilo i kao kvalifikacijsko natjecanje za nastup na svjetskim kupovima gdje je Petra izborila nastup na natjecanju svjetskog kupa u mađarskom Szombathelyu i portugalskom Guimaresu.

JOŠ NIZ DOGAĐAJA

Do kraja lipnja članove karlovačkog Sokola očekuje još niz događaja. Najprije će se održati završni trening za predškolske grupe te natjecanje za grupe popularne gimnastike. Najbolju karlovačku gimnastičarku, Petru Furač, očekuje reprezentativno okupljanje u Sportskom centru Lučko na kojem će probati izboriti nastup na svjetskom prvenstvu koje će se održati u Stuttgartu tijekom listopada. Krajem lipnja trener Ivan Šimunović sudjelovati će na međunarodnom gimnastičkom kampu za trenere u Ljubljani, a dio naših članova sudjelovati će na revijalnom nastupu u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. U završnoj fazi su i za Ljetni gimnastički kamp Selce 2019 koje će se održati u Selcu krajem srpnja i početkom kolovoza.

Do kraja lipnja treninzi se odvijaju normalno prema rasporedu, a nakon toga treneri i gimnastičari idu na debelo zasluženi godišnji odmor.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest