KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Karlovac poželjna futsal destinacija

7 DANA NA 4 RIJEKE: Karlovac poželjna futsal destinacija

JEDAN ZA EURO

Karlovac se na futsal karti Hrvatske ubilježio kao odličan za igranje važnih turnira hrvatskih futsalaša gdje se u dvorani kraj Korane od 27. do 30. ožujka odigrava treće uzastopno veliko futsal natjecanje. Ovoga puta je na rasporedu kvalifikacijski turnir za EURO za mlade reprezentacije do 19 godina (U-19). Godine 2017. igrane su kvalifikacije za Olimpijske igre mladih. Prošle godine Karlovac je bio domaćin jedne skupine 1. Europskog prvenstva u futsalu za žene, kažu povijesnoga. Sada će iz Karlovca vizu za futsal EURO pokušati izboriti mlada reprezentacija. Zadatak nije nimalo lagan pored Italije koja je svjetska futsal velesila i spada u red najboljih futsal reprezentacije u svim kategorijama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo jedno mjesto vodi na završnicu EURO-a. Jedan za EURO borit će se Hrvatska, Italija, Engleska i Slovačka. Već je poznat i raspored svih utakmica pa će tako karlovački kvalifikacijski turnir u srijedu, 27. ožujka, u 16 sati otvoriti meč Italija – Engleska. Hrvatska reprezentacija svoju prvu utakmicu ima u 18:30 protiv Slovačke. Dan kasnije, u četvrtak 28. ožujka, u 16 sati igraju Italija – Slovačka, dok se u 18:30 sastaju Hrvatska – Engleska. Petak je slobodan dan, a u subotu 30. ožujka se u 14 sati sastaju Englezi i Slovaci, dok u 16:30, nadamo se odlučujuću utakmicu za plasman na EURO, igraju Hrvatska i Italija.

NADA UMIRE POSLJEDNJA

Igra rukometaša Karlovca u derbiju kola protiv Buzeta u Karlovcu nije baš blistala no najvažnije je da su Karlovčani osvojili bodove i ostali drugoplasirani, a mnogi se nadamo ne i „drugoligaši“. Rekapitulacija nakon 15. kola: prvi Dubrovnik 27, drugi Karlovac 22 boda, isto koliko ima i trećeplasirana Ribola iz Kaštela.

Idući bi vikend mogao biti „biti il' ne biti“ Karlovčanima i Kaštelanima, ali i Dubrovčanima. Mogu li se Gospari poskliznuti u Trogiru i tako Karlovcu i Riboli pružiti novu nadu? Nada umire posljednja! Ona je da do kraja prvenstva nekako dohvate pet bodova prednosti koliko trenutno „dubrovačka mlada“ bježi prvim pratiteljima. Ako Dubrovnik pobijedi Trogirane moguće je i da su prije zadnjeg sučeva prvenstvenog zvižduka već jednom nogom u Premijer ligu gdje ih već odavno vide pojedinci. Moguće je ali još ne treba unaprijed izvijestiti bijelu zastavu. Tim prije što to nikako ne značio da momčad bivšeg karlovačkog trenera Silvije Ivandije, a od odnedavno i Linina pomoćnika u hrvatskoj reprezentaciji, ne znači da je njegova momčad bolja i kvalitetnija od rukometne ekipe Tatjane Rašić. Podsjetimo da je ne tako davno karlovačka momčad pod vodstvom svoje sadašnje trenerice doslovce „pregazila“ momčadi kojima su na trenerskoj klupi sjedila proslavljena imena hrvatskog rukometa – Silvijo Ivandija i Zlatko Saračević! Ali, ako Tanji Rašić ove godine izmakne viši rang, mogla još dugo, dugo sanjati Split i poraz od posljednjeplasirane momčadi koja je u ovom kolu poražena pod Marjanom od prosječne momčadi Mornar Crikvenice. Zašto, upravo u Splitu Karlovac nikako nije smio ostaviti „skalp“.

Dakle, Dubrovčani „po poraz“ odlaze u Trogir, Karlovac „po pobjedu“ na Rijeku Kozali, a Ribola putuje „po poraz“ u Crikvenicu koja je u 15. kolu 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine, podsjetimo to još jednom, neočekivano slavila u Splitu. Uf, uf ... bilo bi to idealno rješenje za podizanje morala rukometaša Karlovca!

Rukometašice trenera Dražena Keče uknjižile su u Senju peti uzastopni poraz u prvenstvu 2. Hrvatske rukometne lige Zapad od domaće ekipe RK Senie. RK Škola rukometa Karlovac je tako u proljetnom dijelu nastavka prvenstva još uvijek bez osvojenog boda. Nakon ovoga kola Karlovčanke su na 8. mjestu ljestvice s 12 bodova. Nije panika, ali bi mogla biti u koliko „curke“ Dražena Keče idući vikend u Školskoj sportskoj dvorani izgube od RK Dugo Selo 55?!

DRUGA SREĆA

Kuglačice Karlovca drugu godinu za redom osvojile su titulu drugoligaških prvakinja i još jednom će imati priliku kroz prvoligaške kvalifikacije izboriti nastup u društvu najboljih. Prošle godine nije bilo sreće, ove će, nadamo se odigrati na razini svojih mogućnosti, što bi trebalo biti dovoljno za novi sportski uspjeh i iskorak. Tako nekako bi se i za KA-kuglačice moglo reći da nada umire posljednja. U ovoj ligi nastupile su još dvije ekipe iz Karlovačke županije. Ozaljska Kupa je zadržala je treće mjesto, dok su Ogulinke trenutačno šeste.

NIŠTA NEOBIČNO

Veslački klub Korana je u nedjelju održao redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik kluba Bruno Rogić podnio je izvješće o radu za prošlu godinu. Informirao članove skupštine i o Programu rada i proračunu VK Korana za nastupajuću godinu, glavni trener je podnio izvješće Stručno – programskog povjerenstva. Uglavnom ništa neobično – sva podnesena izvješća jednoglasno su prihvaćena.

Izdvojeno


Reci što misliš!