KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Od ultramaratona za Josipa Jovića do ovotjednog UEFA-inog kampa za mlade nogometaše

7 DANA NA 4 RIJEKE: Od ultramaratona za Josipa Jovića do ovotjednog
UEFA-inog kampa za mlade nogometaše

Košarkaši Šanca porazom su se oprostili od domaće publike, rukometaši Karlovca ugodno su iznenadili uvjerljivom pobjedom u Omišu, rukometašice nikako do pobjede, odbojkašice slavile u tzv. malom derbiju, odbojkaši čvrsti fenjeraši, dugoreški strijelci sve bolji ... Bio bi to kratki podsjetnik na sportskih 7 dana na 4 rijeke.

GROMOVI ZA JOSIPA JOVIĆA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Članovi Udruge specijalne policije Grom te hrvatski branitelji i dragovoljci Domovinskog rata i ove su godine obilježili 28. obljetnicu Krvavog Uskrsa i pogibije Josipa Jovića, prvog branitelja redarstvenika. Pretrčali su put od Karlovca do Plitvičkih jezera i na taj se način prisjetiti tog nemilog događaja. U subotu je 17 maratonaca i još 100-injak trkača među kojima je bilo i Karlovčana krenulo je s karlovačkog Korza te u nedjelju u 11 sati stiglo na Plitvice. Putem su stali da bi na spomen obilježjima na Turnju, Donjem Budačkom, Rakovici i kod spomen obilježja Josipu Joviću na Plitvicama odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Ultramaraton je organizirao Atletski klub Plitvice u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova.

16 RAZLIKE

Košarkaši Šanca porazom su se oprostili od svojih navijača za ovu sezonu. U utakmici pretposljednjeg 21. kola 2. Hrvatske košarkaške lige Zapad, izgubili su od momčadi s Krka vrlo uvjerljivo sa 16 koševa razlike (85:69). Šanac će sezonu u 2. HRL Zapad završiti još jednom utakmicom i to gostovanjem u Puli kod košarkaša Stoje.

14 RAZLIKE

Rukometaši Karlovca ugodno su iznenadili uvjerljivom prvenstvenom pobjedom u Omišu gdje su domaći sastav Hrvatskog dragovoljca pobijedili s čak 14 golova razlike. Karlovčani su nastupili bez 3 ponajbolja igrača: najboljeg strijelca Ivana Šnajdera, kružnog napadača Ivice Frketića i krila Tomislava Sudarića koji nisu otputovali zbog povrede. Prekasno su se igrači trenerice Rašić trgnuli, ali je ovo osvješćenje i dobra prigoda da se nastavi sličnim pristupom jer je sad zadnja prilika mladim igračima da se dokažu i pokažu.

Karlovačke rukometašice su pružile još jednu slabu partiju. Iako je suparnik bio jak nije se očekivao tako blijed otpor domaćih igračica čije je igra ovog proljeća neprepoznatljiva. Gošće iz Ivanić Grada slavile s visokih 14 golova razlike.

Karlovac je dvije sljedeće nedjelje (7. i 14. travnja) domaćin međunarodnog 19. Otvorenog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2008., 2009. i 2010. godine. Na adresu organizatora RK Škola rukometa Karlovac do sada je došlo 196 prijava za sudjelovanje iz 105 klubova. Nastupiti će između 2.500 i 2.800 djece te još 400 trenera i vodstva ekipa. Sveukupno s roditeljima koji svake godine dođu u Karlovac očekuje se da će na oba turnira nazočiti oko 4.500 djece i građana. Podsjetimo da će se utakmice igrati u tri karlovačke sportske dvorane (ŠSD, OŠ Grabrik i OŠ Dubovac).

POBJEDA DO NEBA

Odbojkašice su u posljednjem prvenstvenom susretu 1B Hrvatske odbojkaške lige na domaćem parketu, u tzv. malom derbiju, uvjerljivije nego ikad s 3:1 slavile pobjedu nad odbojkašicama zaprešićkog Neba. Na kraju sezone zauzimaju solidno 3. mjesto na ljestvici.

Karlovački odbojkaši u posljednjem su kolu poraženi u Daruvaru 3:0 i tako završili još jednu vrlo tešku sezonu u drugoligaškom društvu. Ovo je još jedna teška sezona u kojoj KA-odbojkaši čvrsto drže posljednje mjesto. Sreća u nesreći je da nema ispadanja u niži rang. Budući je muška odbojka u Hrvatskoj općenito u teškom situaciji jer su mnogi drugi klubovi diljem Hrvatske ugašeni, ipak je velika stvar što odbojkaši klub iz grada na 8 obala u takvim okolnosti još opstaje.

OČI SOKOLOVE

Streljačka ekipa Duga Rese osvojila je 1. mjesto u polufinalu Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem po ISSF programu za 3. Regiju te izborila plasman u finale Kupa Hrvatske koje će se 13. travnja održati u Rijeci, a nastupiti će 10 najboljih ekipa iz 6 regija. Dugoreški strijelci upucali su ukupno 1.842,2 kruga osvojivši 1. mjesto ispred zabočkog Tekstilca s 1.830,5 i strijelca iz Velikog Trgovišća s 1.774,3 kruga. Ovo nije prvi put da sportsku javnost u gradu stolnoga tenisa obraduju „oči sokolove“ iz dugoreškog streljačkog kluba.

FUTSAL

Od ponedjeljka do nedjelje Karlovac i županija domaćini su UEFA-inog razvojnog kampa za mlade nogometaše na kojem sudjeluju mlade (U16) reprezentacije: Hrvatske, Austrije, Bolivije i Islanda. Ove četiri reprezentacije već od ponedjeljka i utorka, te u četvrtak i u subotu, trenira na stadionima i igralištima u Karlovcu, Dugoj Resi i Malom Erjavcu, a u srijedu, petak i nedjelju igrat će prijateljski turnir s tri utakmice u Karlovcu, dvije u Dugoj Resi te jednoj u Lučkom.

Izdvojeno


Reci što misliš!