KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportska blamaža bez presedana u posljednjem kolu drugoligaškog natjecanja kuglača

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportska blamaža bez presedana u posljednjem
kolu drugoligaškog natjecanja kuglača

Nevjerojatna vijest stiže nam s kuglačkih staza. Kuglači Karlovca nesportskom su igrom omogućili Staroj Hiži ostanak, a Delnicama ispadanje pa ih je Disciplinska komisija 2. HKL zapad kaznila vraćanjem u niži rang. U kuglačkim se kuloarima priča da je namještaljka i zbog činjenice što Janko Matuzić slovi za vlasnika KK Stara Hiža pa se, kažu, odigralo tako da „Hiža“ ne ispadne iz natjecanja. Izrečene su im preblage kazne jer za takvo činjenje bi trebale biti znatno oštrije. Konačno, zašto su izostala i reagiranja Županijskog kuglačkog saveza te gradske i županijske krovne sportske udruge koji se nikako ne bi smjeli oglušiti nad ovakvim ispadom.

OBRAZLOŽENJE

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, u posljednjem 22. prvenstvenom kolu, u borbi za ostanak, uz već ranije otpisane Policajac i Obrtnik iz Ogulina, za izbjegavanje desete pozicije koja također vodi u rang niže, borili su se dugoreška Stara Hiža, Karlobag i Goranin iz Delnica. Karlobag je pobijedio Obrtnika, Stara Hiža Karlovac, a ispao je Goranin koji je poražen od Željezničara. Disciplinska komisija 2. HKL Zapad je potom donijela zaključak da su igrači Karlovca (Matuzić i Latković), koji su u posljednja dva bloka nastupili kao zamjene Ivanu Katiću i Zlatku Marasoviću, namjerno odigrali ispod svojih mogućnosti i pomogli Staroj Hiži da dođe do pobjede i tako osigura ostanak u ligi, a u niži rang praktički poslali kuglače Goranina.

Klub iz Delnica podnio je potom prijavu Disciplinskoj komisiji koja je zaključila, citat: „Utvrđena je namjera i postupak odgovorne osobe MKK Karlovac, Janka Matuzića i igrača Marka Latkovića, o ne igranju u skladu sa svojim mogućnostima i u korist druge udruge (kluba), a što je uzrokovalo štetu trećem klubu, KK Goranin iz Delnica“. Sukladnoj toj odluci MKK Karlovac je vraćen u niži rang (3. HKL Zapad) te će od sljedeće sezone biti trećeligaši. Janko Matuzić je kažnjen zabranom obavljanja dužnosti od 3 mjeseca, a Marko Latković zabranom igranja u trajanju od mjesec dana. Karlovčani, dakako, na tu odluku još imaju pravo žalbe. No, zasad nema službene odluke i o registraciji utakmice između Karlovca i Stare Hiže. Hoće li i taj rezultat biti poništen što bi i Dugorešane moglo prebaciti u niži rang?!

LJEPŠA SPORTSKA PRIČA

Puno ljepša sportska priča dolazi iz tabora Ženskog kuglačkog kluba Karlovca čije su igračice na kuglani Doma OSHV Zrinski, u posljednjem kvalifikacijskom susretu, nadigrale ekipu KK Osijeka ’97 i izboriše plasman u 1. Hrvatsku kuglačku ligu. Rasplet kvalifikacija ponudio je Karlovčankama mogućnost da i eventualnim porazom 5:3 od Osječanki, koje su već ranije osigurale plasman, ipak izbore ulazak u viši rang. Osječanke su kvalifikacije okončale na 1. mjestu sa 6 bodova, a Karlovčanke su drugoplasirane sa 4, dok će Varaždin priliku za plasman u viši rang tražiti nekom drugom prilikom.

HRVATSKA – SLOVENIJA

Na kuglani “Azelija“ u Ozlju na pripremama je kuglačka reprezentacija Hrvatske, muški i ženski sastav za uzrast U-18 i U-14. U sklopu priprema odigrane su i dvije prijateljske međunarodne kuglačke utakmice između Hrvatske i Slovenije. Utakmica hrvatske i slovenske ženske reprezentacije U-18 završila je pobjedom Hrvatske, a susret muških reprezentacija Hrvatske i Slovenije koja je završila pobjedom Slovenije. Treneri, Zdenko Sušac i Darinka Bunić zadovoljni su igrom svojih igrača i igračica i vjeruju da će u potpunosti biti spremni do odlaska na XIII Svjetsko ekipno prvenstvo U-18 i pojedinačno U-14, koje se ove godine igra u češkom Rokycanyju, od 10. do 15. svibnja 2019.

Troje reprezentativaca dolazi iz Karlovačke Županije, to su Ana Marija Grdić i Ivana Neralić (dvojna registracija ŽKK Ogulin) i Zlatan Mazor (KK Policajac Ogulin). Osim toga za U-14 reprezentaciju na pripremama je Iva Vukošić (KK Korana Slunj).

Izdvojeno


Reci što misliš!