KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Nova, brza staza KA-cenera – najbrža je desetka u Hrvatskoj!

7 DANA NA 4 RIJEKE: Nova, brza staza KA-cenera – najbrža je desetka
u Hrvatskoj!

Veliki broj rekorda i najboljih rezultata bit će ugrožen 7. lipnja 2019. u Karlovcu u 19:00 sati, a kod nas na Kaportal/KAŠonline prvi ćete saznati koga ćemo vidjeti uživo na 7. Karlovačkom ceneru. Naravno, po završetku utrka sve trkače očekuju dovoljne količine pića, obrok i rock koncert te dobra zabava u gradu na 8 obala.

Karlovački cener očekuje vas i ove godine početkom lipnja. Start je u petak, 7. lipnja 2019. u 20:00 sati. U povijesnoj karlovačkoj Zvijezdi očekuje se više od tisuću trkača (prijave još pristižu), što na 10 kilometara, što u popularnim utrkama štafeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na startu će biti i elitni trkači, u najjačoj postavi ikad, jer se Karlovački cener natječe za IAAF Bronze Label status i to je jamstvo da ćemo zaista gledati najbrži Karlovački cener, što automatski znači i najbržu desetku u Hrvatskoj!

Naravno, veliki broj odličnih kenijskih trkača i trkačica najavio je svoj dolazak u Karlovac. Pregovori još uvijek traju i do kraja tjedna bit će poznata do sada najjača startna lista, ne samo na Karlovačkom ceneru, nego općenito na cestovnim utrkama u Hrvatskoj. Uz brze i uvijek atraktivne atletičare iz Kenije, dolaze i odlični trkači iz Mađarske, Italije, Švedske, Slovenije, Srbije i naravno najbolji hrvatski dugoprugaši.

Karlovačke staze su ravne i brze, a za najbolje je zajamčen veliki nagradni fond. Istrčanom utrkom u Karlovcu korak ste bliže osvajanju Forda Fieste na 5 godina.

Dakle, nije nova vijest da se Karlovački cener sprema za ulazak u elitu – ulazak u kalendar svjetske atletske federacije i dobivanje IAAF Bronze Label statusa – ali je svakako novost da je u skladu s time organizator promijenio trasu ovogodišnje utrke.

Karlovački cener i dalje se sastoji od tri kruga, ali ovoga puta staza je puno brža nego prije, atraktivnija, s puno manje zavoja i prvi puta prolazi karlovačkim Korzom. Start i cilj i dalje je u samom gradskom središtu, na Trg Josipa bana Jelačića, ide Ruskim putom prema Korani, prolazi pored Školske sportske dvorane i novog rotora, ide gotovo cijelom Radićevom, kod Miljokaza izlazi na Korzo i ponovo vraća u Zvijezdu. Promet će biti zatvoren na kompletnoj trasi.

Organizator poziva Karlovčane na jedan večernji izlazak petkom bez automobila i da pozdrave, prvo u 19:00 sati elitne svjetske trkače, a u 20:00 veliki broj rekreativnih trkača među kojima svoje brojne prijatelje i poznanike koji će se pojaviti na startu.

Kako se kompletna manifestacija održava u karlovačkoj Zvijezdi, koja je započela s izgradnjom 1579. godine, kao jedan od idealnih srednjovjekovnih gradova u obliku pravilne šesterokrake zvijezde, nema boljeg mjesta i vremena za održati prvu Karlovačku milju. Karlovačka milja je idealna utrka za sve članove obitelji, sve koji se prvi put susreću s trčanjem, a i one koji žele malo osjetiti brzinu dan prije „cijelog” cenera. Duljina utrke je 1.579 metara, nešto kraća od prave milje koja se trči na atletskim stadionima, a 440 godina od osnutka Karlovca idealan je datum za premijeru.

U četvrtak 6. lipnja natjecati će se najmlađi u dječjim utrkama, a i 1. Karlovačka milja je tada na rasporedu – utrka na 1.579 metara povodom godine osnutka Karlovca i 440. rođendana.

OSNOVNI PODACI Start Elitne utrke: 19:00 sati Start Glavne utrke: 20:00 sati Organizator: Atletski klub Maraton 2000, Karlovac Suorganizatori: AK KA-tim i Naša djeca Karlovac Partneri i pokrovitelji: Grad Karlovac, Karlovačka županija, Karlovačka športska zajednica, Zajednica športova Karlovačke županije i Turistička zajednica Grada Karlovca Direktor utrke: Robert Franjković Službena stranica organizatora: www.karlovac10.run Kontakt: Robert Franjković, +385-91-1203040, [email protected] Dječje utrke: 6. lipnja 2019. četvrtak u 18:30 sati Start Karlovačke milje: 6. lipnja 2019., četvrtak u 17:30 sati

Startni paket je bogat između ostalog i s atletskom dri fit Champion majicom bez rukava, a prvih 400 prijavljenih (s plaćenom kotizacijom) organizator dodatno nagrađuje ulaznicom za Aquatiku.

Sve detalje o 7. Karlovačkom ceneru možete naći na službenoj stranici utrke www.karlovac10.run gdje su otvorene i prijave. Obavijesti možete pratiti i putem web stranice Adria Running Tourawww.adria.run te njihove facebook stranice.

Izdvojeno


Reci što misliš!