KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Karlovčani blistali na Karlovac Openu, odbojkašice neočekivano postale prvoligašice

7 DANA NA 4 RIJEKE: Karlovčani blistali na Karlovac Openu,
odbojkašice neočekivano postale prvoligašice

Vikend su obilježili karlovački karataši koji su dominirali na svom 16. po redu turniru, odbojkašice Karlovca razveselila je dobra ponuda koja je im je stigla iz kancelarije Hrvatskog odbojkaškog saveza, a dubovački planinari posebna su družina koja zaslužuje pljesak za pregršt aktivnosti kojima se bave.

USPJEH UOČI 50-GODIŠNJICE

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mjesec dana prije službenog obilježavanja 50. obljetnice Karate kluba Karlovac 1969 (11. listopada 2019. u Zorin domu) karlovački karataši dominirali su na 16. Karlovac Openu, turniru koji je okupio 336 natjecatelja iz 35 klubova iz 3 države. Karlovčani su ukupno osvojili 22 medalje, 8 zlata, 3 srebra i 11 bronci, te su u ukupnom poretku zauzeli 1. mjesto i veliki pehar za najuspješniji klub na turniru. Mnogi se slažu da je ovo bio najbolji turnir otkad ga organizira karlovački karate klub, poglavito u ovoj godini kad slave 50 godinu neprekidnoga rada.

NEOČEKIVANO DOBRA VIJEST

Ženski odbojkaški klub Karlovac je praktički preko noći postao prvoligaš. Nakon odustajanja velikogoričke Azene od natjecanja, Hrvatski odbojkaški savez ponudio je Karlovcu upražnjeno mjesto u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, budući su Karlovčanke prošlu sezonu završile na trećoj poziciji u 1B ligi, iza Mladosti II i Don Bosca koji su tako stekli prvoligaški status. Trener Goran Zec kaže kako bi bilo glupo odbiti takvu ponudu pa u klubu nisu puno razmišljali, iako su svjesni da će ostanak biti težak. No, budu li djevojke na najvišoj razini, Zec vjeruje da su sposobne izbjeći posljednje dvije pozicije koje znače ispadanje u 1B ligu. Karlovčanke će u 1. kolu gostovati u Kostreni 12. listopada, a tjedan dana kasnije u prvoligaškoj premijeri dočekat će Dinamo.

NEMA ODMORA „DOK TRAJE OBNOVA“

Uvodno u Europski tjedan mobilnosti Planinarsko društvo Dubovac organiziralo je uspon na Begunjščicu (2060 m/nv), vrh u slovenskom dijelu Alpa u grupi Karavanki. Članovima Dubovca pridružili su se i planinari iz dugoreškog Planinarskog društava Vinica. Do planine Preval (1311 m) 43 planinara dolazi prekrasnom nemarkiranom Bornovom poti (prolazi se kroz dva tunela). Vrh Begunjščice u oblaku, nekolicina planinara se pokolebala i odlučila za lakšu varijantu odlaska do Roblekovog doma (čez Rožu). Većina kreće prema vrhu Čez Kalvarijo. Oštrim, napornim usponom savladava se visinska razlika od 700 metara. Na vrhu kraće zadržavanje i fotkanje, iako oblačna kapa uskraćuje pravi užitak. Slijedi spust (gotovo 1000 m visinske razlike) prema Roblekovom domu i dalje prema Dragi. Poprilično umorni ali ispunjeni zadovoljstvom vraćaju se kućama, posebno gđa Tina Butković koju ni 83 godine života nisu spriječile da bude na vrhu Begunjščice.

Nedjeljno popodne izmamilo je buduće male i velike planinare na uvodno predavanje Male planinarske škole Klinci i klinceze 2019. koju 9. put već organizira i provodi PD Dubovac, uz financijsku potporu KŠZ. U školu se prijavilo 55 polaznika u dobi od 4 do 14 godina. Škola će se provesti nizom od 6 tematskih izleta: jedan dvodnevni boravak na Planinarskoj kući Vodice na Žumberku, vježbom na umjetnoj stijeni u više termina projektom Otvorena vrata Penjačkog centra PD Dubovac sufinanciran u suradnji s tvrtkom Mladost i završnim, prigodnim druženjem, uz neizbježnu podjelu Diploma HPS-a. Obraditi će se sve nastavne teme sukladno Pravilniku o maloj planinarskoj školi u HPS-u, vodeći računa o posebnosti rada s djecom (posebno radeći s najmlađima ) te o njihovoj sigurnosti. Glavnina nastavnih sadržaja realizirati će se u planinama, na terenu kroz kraća predavanja, ponavljanja, vježbe i igre, na pitanjima koja su djeci bliska.

Za dubovačke planinare nema odmora „dok traje obnova“! Već sljedeće subote kreće se na prvi izlet na otok Krk – obilazak špilje Biserujke i planinarske staze Dobrinj. Potom slijedi izleti na Velebit – Premužićeva staza, uspon na Poštak ...

Izdvojeno


Reci što misliš!