KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportski tjedan protekao u znaku bejzbolaša Olimpije

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportski tjedan protekao u znaku bejzbolaša
Olimpije

Tri sjajna uspjeha polučili su bejzbolaši karlovačke Olimpije u proteklih 7 dana na 4 rijeke. Prvo su mladi 11-godišnji „olimpijci“ osvojili drugo mjesto u državi, potom su igrači U-13 završnicu PH započeli s 3 pobjede čime su pokazali da se grad na 8 obala ne bi trebao brinuti za sport gdje se procjenjuje da ga u svijetu prati 500 milijuna ljudi, od čega velika većina u SAD-u, Karibima i Japanu. Zatim su veliki „olimpijci“ osvojili svoj 16 kup otkako je samostalne Hrvatske, i na kraju, karlovački baseball mag Kruno Karin je u grad na 4 rijeke doveo pitching coacha, Amerikanca Manny Olivera, koji je održao predavanje i treninge mladim picherima.

Deset dana još je do službenog obilježavanje 50 godina Karate kluba Karlovac 1969. pa će sukladno tom događaju iduća kolumna biti posvećena toj obljetnici. Svečanost će se održati u Gradskom kazalištu Zorin dom s početkom u 19 sati, u petak 11. listopada 2019.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovu kolumnu zaključismo crnim rukometnim vikendom. Ali, pođimo redom ...

BEJZBOL

Karlovački bejzbolaši osvojili Kup Hrvatske – u finalu sa 21:8 svladali Zagreb. Za najboljeg igrača Hrvatskog kupa proglašen je Kruno Gojković, najbolji pitcher je Pavao Karin, a najbolji udarač Vlastimir Aranđelović pa su tako i sve pojedinačne nagrade ostale u Grabriku. U finalnoj utakmici igrali su: Garcia (Papić), Lešnik, Gales, Paulić, Damir Karin, Gojković, Pavao Karin, Otani, Nenadić i Aranđelović.

Najmlađi karlovački bejzbolaši osvojili su 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske za kategoriju U-11. Pod vodstvom trenera Daria Latkovića igrali su: Lovro Popović, Andrej Nestić, Jakov Gerovac, Sven Lalić, Filip Bencetić, Franka Bartolčić, Matija Blagović, Duje Stipčić, Ana Gerovac, Emanuel Lukić, Karlo Tomić i Dino Dragojević.

U završnici PH u kategoriji U-13 KA-bejzbolaši otvorili su prvenstvo s 3 pobjede. Medvednicu su pobijedili 15:5, vršnjake Zagreba 12:7, a Vindiju 11:8. Time zauzimaju prvo mjesto na ljestvici. Igrali su: Niko Lorković, Dorian Bartolčić, Viktor Laurić, Ron Karin, Bartol Bosanac, Jan Čujko, Luka Grčić, Luka Bencetić, Roko Matulić i Loryen Marjanović.

U organizaciji udruge RBI u Karlovcu je do 2. listopada 20198. boravio Manny Olivera, pitching coach u profesionalnoj organizaciji Chicago Cubsa, čime su mladi hrvatski pitcheri imali zaista iznimnu priliku da uče i napreduju uz vrhunski nadzor. Manny Olivera je u Karlovcu održao predavanja o mehanici bacanja te održao 1-na-1 treninge s mladim pitcherima. U Chicago Cubsima upravo je mehanika bacanja jedan od glavnih Oliverinih zadataka, uz usavršavanje pojedinih bacanja te rad na strategiji i obrambenim zadaćama pitchera.

STRELJAŠTVO

Momčad Streljačkog kluba Karlovac osvojila je titulu viceprvaka Hrvatske u gađanju velikokalibarskim oružjem. Drugi su u disciplini gađanja VK puškom PAP sa 100 metara, 20+10 hitaca (Siniša Kotur, Miško Kokalović i Nikola Grčić). U pojedinačnom natjecanju broncu je osvojio Siniša Kotur. U pojedinačno finale se plasirao i Kokalović koji je bio šesti. U disciplini gađanja VK puškom 7.9mm sa 100 metara, 20 hitaca ležeći, strijelci Karlovca ekipno su osvojili 3. mjesto (Siniša Kotur, Miško Kokalović i Damir Miholić).

ATLETIKA

Tri prva, 5 drugih i 1 treće mjesto osvojili su atletičari AK Karlovac u 6. kolu HALS-a, te još dva ekipna naslova - muška seniorska ekipa osvojila je 1. mjesto, a juniorke su bile 2. u ekipnom poretku. Dva prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Bruno Belčić na 400 s preponama i na 800 metara. Hrvoje Neralić je bio 2. u bacanju kugle, a Tin Dolšak 3. na 300 metara. U juniorskoj konkurenciji Lea Novković je pobijedila na 300 metara s preponama i bila 2. u bacanju koplja. Drugo mjesto osvojila je i Irina Vidiček-Ljubojević u utrci na 300 metara.

BICIKLIZAM

Druga etapa biciklističke utrke CRO Race startat u Slunju, cilj će joj biti u Zadru. Od Slunja do Zadra vozit će se danas - u srijedu 2. listopada 2019.. Inače, ove godine utrka starta 1. listopada etapom Osijek – Lipik. Riječ je o najdužoj etapi ovogodišnje utrke (183 kilometra), koja nakon Slunja u Karlovačkoj županiji prolazi i kroz Oštarske Stanove, Rakovicu i Grabovac, a potom preko Nacionalnog parka Plitvička jezera ide prema usponu na Park prirode Velebit, koji je ujedno i glavna prepreka za sprintere s kojeg se spuštaju u Zadarsku županiju prema Zadru. Utrka je postala stvar prestiža a Karlovačka županija je već drugu godinu zaredom dio ove biciklističko-turističke priče. Prošle godine je jedna od šest etapa startala iz Karlovca, a ove godine pak jedna će etapa krenuti iz Slunja.

CRNI RUKOMETNI VIKEND

U 1. kolu 1. HRL – Jug momčad HRK Karlovca, viceprvak prošlogodišnjeg prvenstva, izgubio je (ne)očekivano domaći meč protiv novajlije u Prvoj ligi RK Senja 30:29. Iako se stručni stožer karlovačke momčadi izvlači na neigranju nekih igrača – prema prikazanom na parketu ŠSD na Rakovcu to baš tako i nije izgledalo. Mogao je Karlovac i bolje proći da je bilo spretnijih poteza s klupe. Rukometašice RK Škola rukometa Karlovac su u 1. kolu 2. HRL– Zapad ugostile su u dvorani kraj Korane riječki Zamet. Susret je završen pobjedom gostujuće ekipe 26:24. Narodna izreka kaže: Prvi se mačići u vodu bacaju, onda rukometaši i rukometašice Karlovca još imaju priliku popraviti propušteno.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!