KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Proljeće prepuno sportskih događanja, od najmasovnijeg prvenstva u mini rukometu, do dolaska biciklističkih zvijezda

7 DANA NA 4 RIJEKE: Proljeće prepuno sportskih događanja, od
najmasovnijeg prvenstva u mini rukometu, do dolaska biciklističkih
zvijezda

PREDSJEDNICA REPUBLIKE POČASNA POKROVITELJICA

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prihvatila je počasno pokroviteljstvo nad 18. Otvorenim prvenstvom Karlovca u mini i super mini rukometu koje se održava dvije nedjelje mjeseca travnju 2018. godine (8. i 15. travnja) za djevojčice i dječake rođene 2007. i 2008. godine. Od MilošaĐanija Đankovića saznajemo da očekuju dolazak i državne tajnice za sport, proslavljene hrvatske sportašice i olimpijke Janice Kostelić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svom dopisu upućenog predsjedniku Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac Milošu Đankoviću Predsjednica Republike piše: 'U prigodi ove lijepe obljetnice sa zadovoljstvom prihvaćam pokroviteljstvom nad ovogodišnjim rukometnim prvenstvom, koji je od sportskog i turističkog značaja. Višegodišnja tradicija potvrda je ne samo kvalitete, već pokazuje veliko zanimanje djece i mladih za rukomet i za sport općenito. Vjerujem da će ovo sportsko druženje pridonijeti promociji rukometa, te istinskih sportskih vrijednosti.'

Organizatori su Hrvatski rukometni savez (HRS) i RK Škola rukometa Karlovac (RKŠRK), a do danas je stiglo 165 prijava klubova. Organizator očekuje još prijava, vjeruju se da će ove godine biti oboren rekord po broju sudionika.

SUPER MINI RUKOMET za djevojčice rođene 2008. godine i mlađe održati će se 08. travnja 2018. godine (NEDJELJA) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu.

MINI RUKOMET za djevojčice rođene 2007. godine i mlađe održati će se 15. travnja 2018. godine (NEDJELJA) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu.

SUPER MINI RUKOMET za dječake rođene 2008. godine i mlađe održati će se 8. travnja 2018. godine (NEDJELJA) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu.

MINI RUKOMET za dječake rođene 2007. godine i mlađe održati će se 15. travnja2018. godine (NEDJELJA) u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dubovac i u Školskoj športskoj dvorani u Karlovcu.

TOUR OF CROATIA 2018.

Već smo pisali o tome da će se ovogodišnje izdanje međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia održat od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Druga etapa 18. travnja startat će iz Karlovca, što će biti prigoda da karlovački ljubitelji biciklizma nakon dugo vremena ponovno u Karlovcu vide neke od najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Naime, ove godine je Tour of Croatia uvršten u drugu svjetsku kategoriju utrka, odmah nakon elitnih utrka kao što su Tour de France, Giro d’Italia i Vuelta pa se i zbog toga očekuje odaziv vrlo jakih sudionika.

Organizatori traže veći broj volontera u gradovima domaćinima pa tako i u Karlovcu. To je ujedno i zgodna prilika mnogim Karlovčanima da se prijave i da budu dio tima koji sudjeluje u organizaciji karlovačke etape. Osim u Karlovcu, volonteri se mogu prijaviti i za etape u Osijeku, Koprivnici, Zadru, Trogiru, Biokovu, Starigrad Paklenici, Crikvenici, Labinu, Učkoj, Samoboru i Zagrebu.

Prijave se primaju do 31. ožujka, a prijavnica s detaljnim uputama se može ispuniti na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7Zr9vp11ZfmnFyVJEAgY_g_xporOniJYb239hBpnuRjzbhg/viewform

POMOĆ S TRIBINA

Na parket dvorane kraj Korane u subotu (18 sati) dolaze rukometaši riječkoga Zameta, prije posljednjeg kola šestoplasirana (16 bodova) momčad ljestvice Premijer lige. Dočekuje ih pretposljednji Karlovac sa 12 bodova. Međutim, plasman na ljestvici sad i nije toliko bitan koliko je važno da u posljednjem susretu prvog dijela Karlovac zabilježi pobjedu protiv Zameta jer se bodovi prenose u Ligu za ostanak gdje će se od 6 momčadi 4 boriti za ostanak u Premijer ligi. U slučaju poraza od Zameta Karlovčani bi u Ligi za ostanak gdje nastavljaju igrati, za igranje u društvo premijerligaša i dogodine, morali dobiti sve utakmice kod kuće i barem dvije-tri u gostima što je, s obzirom na dosadašnju igru, gotovo nezamislivo za ostvariti. Prema tome, karlovački rukometaši u subotu igraju najvažniju utakmicu sezone! Vjerujemo da će ovo prepoznati i karlovačka publika te žustrim bodrenjem s tribina pomoći svojim rukometašima da ostvare važnu pobjedu. Više o tome čitajte u sutrašnjem intervjuu s trenerom Požegom.

ŠEĆER ZA KRAJ

U susretu pretposljednjeg 13. kola 2. HKL – Zapad vodeće kuglačice ŽKK Karlovac pobijedile su domaći sastav Goranina u Delnicama (7:1) i tako kolo prije kraja prvenstva potvrdile naslov lidera Druge lige – Zapad.

Izdvojeno


Reci što misliš!