KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Uređenje atletskog na Foginovom kupalištu dobar je početak za vraćanje "kraljici"oduzeto

7 DANA NA 4 RIJEKE: Uređenje atletskog na Foginovom kupalištu dobar
je početak za vraćanje

Uspjeh što ga je nedavno postigla štafeta AK Karlovac na pomalo neobičnoj štafetnoj dionici dugoj 4.000 metara na PH zapravo je još jedan u nizu Guinnessovih rekorda kojima se mogu u posljednje vrijeme podičiti članovi tog slavnog karlovačkog kluba. Riječ je o seniorskoj štafeti 1200 + 400 + 800 + 1600 metara, za koju su trčali Bruno Belčić, Hrvoje Neralić, Marko Krivačić i Ivan Katić. U konkurenciji 8 štafeta karlovačka je vodila borbu za 2. mjesto i u finišu osigurala srebrna odličja. AK Karlovac su na ovom natjecanju predstavljale još dvije štafete - muška seniorska štafeta 4 x 200 metara (Patrik Rački, Hrvoje Neralić, Marko Krivačić i Ivan Jakovljević) zauzela je 6. mjesto u konkurenciji 12 štafeta, dok je štafeta mlađih kadetkinja na 100+200+300+400 metara bila vrlo dobra 5. u konkurenciji 14 štafeta, a trčale su Mia Marija Jurinjak, Nera Malović, Irina Vidiček-Ljubojević i Lea Novković.

Dobra je vijest i da tvrtka Mladost koja skrbi o kapitalnim sportskim objektima u gradu Karlovcu uređuje staru atletsku stazu na Foginovom kupalištu. Legendarnu atletsku stazu koja je u povijesti karlovačke atletike iznjedrila dva olimpijca, svjetsku rekorderku i još niz državnih rekordera i reprezentativaca Hrvatske i bivše države. Nažalost, već desetljećima tamo ne izrastaju olimpijci a rezultati koje danas na toj dotrajaloj atletskoj stazi sa zemljanom podlogom, koju je već odavno vrijeme pregazilo, postižu karlovački atletičari ravni su već spomenutim Guinnessovim rekordima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S nestrpljenjem je i dalje očekuje kad će na red doći sanacija atletske staze na atletsko – nogometnom stadionu na desnoj obali Korane, izgrađenom prije 43 godine. Na toj su stazi nekad održana značajna međunarodna atletska natjecanja te jedini „Hanžekovićev memorijal“ koji je održan izvan Zagreb. Danas se tamo ne može održati niti natjecanje HALS-a. Staza je u očajnom stanju, opasna za hodanje, a pogotovo za trčanje.

Uređenje atletskog na Foginovom kupalištu mogao bi biti dobar početak za vraćanje "kraljici"oduzeto. Naime, novi direktor Mladosti Tihomir Jarnjević, veslački olimpijac iz Sydneyja, možda okrene novu stranicu i KA-atletici opet pruži priliku za stvaranje olimpijaca na njihovom atletsko – nogometnom stadionu kojega su nogometaši prisvojili kao da atletski olimpijci nikad nisu ni postojali.

REKORD

Međunarodni praznik rada u Karlovcu obilježen je Prvosvibanjskom biciklijadom u organizaciji Regionalnog ureda SSSH – najdugovječnijom i najmasovnijom u zemlji. Odazvalo se 2500 građana i ovogodišnjim je odazivom oboren rekord svih dosadašnjih biciklijada u proteklih 25 godina. Podijeljeno je 2300 majica, na Grdunu ih je čekalo 2500 porcija graha, piće i zabavni programa, a četvero najsretnijih dobili su bicikli.

REPREZENTATIVCI

Tjaša Malnar, jedna od najdarovitijih karlovačkih odbojkašica pozvana je na prvo okupljanje hrvatske mlađekadetske reprezentacije, ujedno i prvi nastup na međunarodnom turniru. Izbornik hrvatske mlađekadetske reprezentacije je Goran Zec trener karlovačkog ženskog 1B-ligaša. Kad netko od karlovačkih sportaša ili stručnjaka dosegne dres sa državnim grbom to je zasigurno hvale vrijedan uspjeh i priznanje koje bi svi trebali cijeniti i poštivati. No, da li je uvijek tako u našoj karlovačkoj „žabokrećini“?

MARAKOVIĆEVA DJECA

Ekipa dugoreških strijelca - kadeta (Vrcić, Maletić i Plavetić) osvojila je srebrnu medalju i naslov viceprvaka Hrvatske. U pojedinačnoj konkurenciji odličan nastup ostvario je Tvrtko Vrcić sa pogođenih 190 krugova, te se kao drugoplasirani kvalificirao u finalno gađanje među 8 najboljih. U finalnom gađanju bilo je neizvjesno do samoga kraja. Vrcić je uspio ostati koncentriran i na kraju sa ukupno 285 krugova osvojiti 2. mjesto i naslov kadetskog viceprvaka Hrvatske. Nema kraja uspjehu dugoreških strijelaca dok ih vodi neumorni trener Ivan Maraković.

VJESNIK PROLJEĆA

Veslačko prvenstvo Hrvatske za seniore održano je na jarunskom jezeru u Zagrebu. Veslači Korane nastupili su s 5 posada lakih seniora, seniora i seniorki u A finalima gdje je očekivano odličan uspjeh, osvajanjem 1. mjesta, postigao Koranin dvojac na pariće za lake seniore u kojem su veslali Mislav Cindrić i Dominik Šutalo. Treću godinu zaredom uspjeli su obraniti naslov prvaka države u olimpijskoj disciplini dvojac na pariće za lake seniore, ove godine s posadom Dominik Šutalo i Mislav Cindrić. Ovim rezultatom dvojac na pariće potvrdio je kategorizaciju HOO-a. Nakon dugo vremena izbivanja od veslanja zbog obveza na fakultetu ponovno je veslala Ana Katušin pa je njeno 4. mjesto u A finalu u skifu za lake seniorke vrlo dobar rezultat. Možda je Ana vjesnik proljeća, jak razlog da u Korani više porade na ženskom veslanju.

DOTAKNULI DNO

Košarkaši Šanca završili su ovogodišnje prvenstveno natjecanje. Ispali su! Od sljedeće godine ponovno će igrati u A-2 ligi, no ovog puta to više neće biti drugoligaški već trećeligaški rang natjecanja. Nažalost današnja karlovačka košarka daleko je od nekadašnje slave - sve je samo ne sport koji bi zadovoljio poklonike košarka u nekadašnjem „gradu košarke“. Košarka u Karlovcu dodirnula je dno. Treneru Mariju Gašparoviću koji je na klupi zamijenio dugogodišnjeg trenera Branka Bašovića nije nimalo lako jer je i igrački kadar oskudan. Nedavno ih je na trening došlo čak dvoje?! Kad je tako onda se teško može naprijed, već samo nazad.

NADA POSLJEDNJA UMIRE

Nadali smo se pobjedi Karlovca ali je prvoplasirani Umag pod ravnanjem iskusnog lisca iz Bibinja, trenera Borisa Lisice, nadmudrio karlovačke rukometaše i zaslužno odnio bodove iz dvorane kraj Korane. Praktički, ovim si je porazom Karlovac izbo i posljednju slamku spasa za ostanak u Premijer ligi. Teoretski, šanse za ostanak u naredna 4 kola još predstoje ali – to su samo teoretske pretpostavke. Realnost je nešto drugo. No, nada posljednja umire! Ovime je vjerojatno agonija okončana što ne znači da je svijet propao i da će rukomet u Karlovcu sad nestati.

Izdvojeno


Reci što misliš!