KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: HRK Karlovac ne daje ispisnicu Renatu Milovcu za RK Dubovac, a udovoljio je igračima za odlazak iz Karlovca?!

7 DANA NA 4 RIJEKE: HRK Karlovac ne daje ispisnicu Renatu Milovcu
za RK Dubovac, a udovoljio je igračima za odlazak iz Karlovca?!

Svakako je jedna od najboljih sportskih vijesti u proteklih 7 dana na 4 rijeke povratak ženske seniorske košarke. U novom, višem rangu natjecanja, pobjedom su startale i karlovačke rukometašice, mlada atletičarka Karlovca nastupila je za hrvatsku reprezentaciju na petoboju nacija ...

KOŠARKA - ŽENE

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon poduže stanke vratila se ženska seniorska KA-košarka u A-2 ligu koja je ove sezone podijeljena u dvije jakosno skupine. Karlovčanke će igrati u skupini A s još 8 ekipa od kojih je 6 u konkurenciji za plasman u prvoligaški rang: Jabuka iz Zaprešića, Folka Borovje (Zagreb), Brod (Slavonski Brod), Radost (Čakovec) i Vindi (Varaždin). Osim ovih 6 ekipa, u ligi će izvan konkurencije nastupati druge ekipe Zagreba i Trešnjevke (Zagreb). U 1. kolu Karlovčanke su imale debi u Zaprešiću a naredni vikend igraju prvu drugoligašku utakmicu na svom parketu protiv Folke Borovje. Ovo je ujedno i poziv prijateljima košarke da navrate u ŠSD podržati ŽKK Karlovac i trenera Vedrana Benića u nakanama ponovnog oživljavanja ženske košarke u gradu na 4 rijeke.

Još su u 90-ima „Lavice“ stekle simpatije ljubitelja košarke jer su već u prvoj sezoni došle do prvoligaškog društva. Zbog nedostatka novca (?!) za žensku košarku u Karlovcu morale su odustati. U službenim natjecanjima HKS-a seniorske karlovačke ženske košarke nije bilo već jako dugo, ali je mlada ekipa KA-košarkašica u par navrata igrala regionalne lige. Nažalost bez napredovanja u viši rang iako s vrlo dobrim rezultatima. Nakon dvije sezone stanke, sada su se odlučile okušati u A-2 ligi, drugom jakosnom rangu hrvatske ženske košarke. Pa kaj bu, bu!

RUKOMET - ŽENE

I karlovačke rukometašice debitirale su u drugoligaškom društvu. U borbi za prvoligaški status, ali i povratak ženskog rukometa na karlovačku sportsku scenu. Ekipa RK Škola rukometa Karlovac je u susretu 1. kola 2. HRL Zapad na svom parketu dočekale ekipu Rovinja. Iako to rezultat ne pokazuje Karlovčanke su do zaslužene pobjede od 25:24 mogle doći i lakše. Na kraju ipak veliko i zasluženo slavlje domaćih igračica i publike. Vjerujemo da će im ova pobjeda puno značiti na samopouzdanju i sigurnosti u narednim susretima.

LEA NOVKOVIĆ

I još malo o ženama u karlovačkom sportu. Izbornik hrvatske kadetske atletske reprezentacije Srećko Opašić na popis reprezentativki i reprezentativaca za tradicionalni petoboj kadetskih reprezentacije Mađarske, Slovačke, Češke, Slovenije i Hrvatske u mađarskom Gyoru stavio je i karlovačku kadetkinju Leu Novković. Ona je Hrvatsku predstavljala u utrci na 300 metara s preponama, zajedno s Varaždinkom Klarom Koščak, te je zauzela 5. mjesto u konkurenciji 10 atletičarki, dok je Koščak bila sedma. U ukupnom poretku, hrvatske atletičarke zauzele su 3. mjesto iza Čehinja i Mađarica, a ispred Slovakinja i Slovenki.

RENATO MILOVAC

Od upravnog aparata HRK Karlovac dolazi nenadana vijest!? Donedavni prvotimac Renato Milovac, inače nećak bivše dubovačke rukometašice Renate Hudak i rukometaša RK Tekstil Zdenka Marića, ne želi više igrati za Karlovac dok je trenerica prve momčadi Tatjana Rašić. Kako mu HRK Karlovac ne želi udovoljiti i izdati ispisnicu mora pauzira i to ga sputava u želji da nastavi igrati za drugoligaša RK Dubovac. Neki rukometaši su dobili ispisnicu za odlazak u klubove izvan Karlovca kako to da Milovac ne može dobiti za gradski RK Dubovac?! Neshvatljiva je stoga ovakva odluka Uprave HRK Karlovac. Dubovac nije igrački konkurentan Karlovcu ali bi bilo poželjno da je dio rukometne piramide odakle će se kadrovirati igrači za stožerni klub. Ovime Uprava Karlovca zapravo otkriva svoje pravo lice te pokazuje koliko im je uopće stalo do KA-rukometa i razvijanja tog sporta.

U ZNAKU BROJA 13

Na startu prvoligaškog natjecanja južne skupine (1. HRL Jug) rukometaši Karlovca pobijedili su u Biogradu istoimenu domaću momčad golom, razlike 27:26 (15:14). Igrač utakmice i najbolji strijelac susreta bio je 20-godišnjak Ivan Šnajder (br. 13) postigavši 13 golova od čega 7 iz sedmerca, čime je pokazao da je dobroj formi. Ovaj vikend će u ovom drugom stupnju natjecanja HRS-a (prvi je Premijer liga) na parketu ŠSD na Rakovcu dočekati nekad slavi RK Split za koji je svojevremeno igrao najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić, a za HRK Karlovac je igrao Splićanin Ivica Maraš koji je u vrijeme Babićeva izbornikovanja bio član stručnog stožera hrvatske rukometne reprezentacije.

TREĆA SREĆA

Europsko prvenstvu u golfu za članove Rotary klubova (44. IGFR Eurpean Golf Championship) održano je od 24. – 29. rujna u Riminiju (Italija). Nastupilo je ukupno 150 igrača iz 20 država u trima kategorijama. Karlovčanin „Žiga“ Feitl (hcp 9,2 u neto) osvojio je 1. mjesto u neto. Karlovačkom rotarijancu i članu Golf kluba 4 rijeke Želimiru Feitlu ovo je treći naslov europskog prvaka u netu. Prvi naslov rotary prvaka osvojio je 2014. na Bledu (Slovenija), drugi 2016. Ragusa (Italija) i treći sada u Riminiju (Italija). Feitl je do sada svjetski prvak bio dva puta, 2015. godine u Belek (Turska) i 2018. godine Tallin (Estonija).

Izdvojeno


Reci što misliš!