KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Promjenom imena Prvenstvo nije izgubilo na kvaliteti i odazivu, ostaje najveći i najbolji turnir tog tipa u regiji

7 DANA NA 4 RIJEKE: Promjenom imena Prvenstvo nije izgubilo na
kvaliteti i odazivu, ostaje najveći i najbolji turnir tog tipa u
regiji

Karlovac je prošli vikend bio domaćin 17. Otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2007. godine. Bio je to i najznačajniji sportski događaj vikenda pa s razlogom zaslužuje koju rečenicu više i u ovoj rubrici.

Kako ove godine to nije bilo službeno natjecanje za prvenstvo Hrvatske organizator je iskoristio tu privremenu „prazninu“ u nazivu i umjesto „Prvenstva Hrvatske“ nazvao ga „Otvorenim prvenstvom Karlovca“ što mu je pružilo mogućnost da se na turnir prijavi i jedna ekipe iz inozemstva (Slovenije), a sljedeći vikend (9. travnja) kad se održava drugi dio (nastavak) OP Karlovca za male rukometašice i rukometaše rođene 2006. godine, u Karlovac stižu ekipe iz inozemstva - Austrije i susjedne BiH. Promjenom imena prvenstvo nije izgubilo na kvaliteti i odazivu. Štoviše, ono je i ove godine najveći i najbolji turnir tog tipa u regiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi dio prvenstva održan je u nedjelju u tri karlovačke sportske dvorane, u Školskoj sportskoj dvorani (ŠSD) na Rakovcu, dvorani Osnovne škole Grabrik i dvorani Osnovne škole Dubovac. Sudjelovalo je ukupno 88 ekipa, 48 kod dječaka i 40 kod djevojčica, sveukupno oko 1200 natjecateljica i natjecatelja. Isto toliko sudionika očekuje se i u nedjelju kad se održava drugi dio prvenstva.

Djevojčice

U konkurenciji djevojčica 1. mjesto osvojile su mlade rukometašice „Korčule" koje su u finalu pobijedile ekipu "Samobora" (13:12). U susretu za 3. mjesto ekipa "Ogulina" pobijedila je "Zrinski" iz Čakovca (13:11). U petorku prvenstva izabrane su: Hana Kovačević i Nika Vučić (Ogulin), Lana Vilović (Korčula), Valentina Jakšić (Samobor) i Gabrijela Novak (Zrinski). Najbolja vratarka bila je Marta Franceković (Samobor), najbolji strijelac Viktorija Novak (Zrinski), a najbolja igračica Marija Sardelić (Korčula). U malom finalu kod djevojčica 1. mjesto osvojila je ekipa "Jamnice" iz Pisarovine, 2. "Buje" i 3. Rukometna škola Karlovac.

Dječaci

U konkurenciji dječaka rođenih 2007. godine 1. mjesto osvojila je ekipa Rukometne škole Karlovac, koja je u finalu pobijedila "Valpovku" iz Valpova (13:10). U utakmici za 3. mjesto ekipa "VIRO Virovitice" iz Virovitice pobijedila je "Maksimir Pastele" iz Zagreba (12:7). U petorku prvenstva izabrani su: Josip Krvarić i Nol Velimirović (RŠK Karlovac), Matko Moslovac (VIRO Virovitica), Antonio Matijašec (Maksimir Pastela) i Lovro Mihaljević (Valpovka). Najbolji vratar bio je Bruno Župčić (RŠK Karlovac), najbolji strijelac Adam Tomković (Valpovka), a najbolji igrač Chrisstiano Matić (RŠK Karlovac). U malom finalu kod dječaka 1. mjesto osvojila je ekipa "Rudara" iz Ruda, 2. "Hrvatski dragovoljac" iz Dugog Rata i 3. "Zrinski" iz Čakovca.

Samo sloga…

Zapamtite ova imena, oni su bili najuspješniji pojedinci prvog dijela prvenstva: Hana Kovačević i Nika Vučić (Ogulin), Josip Krvarić, Nol Velimirović, Bruno Župčić i Chrisstiano Matić (RŠK Karlovac). Rukomet u Karlovačkoj županiji jednog će ih dana možda slaviti kao uspješne prvoligaške igrače jer nam povijest potvrđuje da je većina karlovačkih prvoligaša prvu rukometnu abecedu naučila u Rukometnoj školi Karlovac. Potrebna je samo sloga!

Citius, Altius, SPORTILUS!

Po prvi put online izvješće s Otvorenog prvenstva Karlovca objavio je društveni servis Sportilus, portal za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskih sadržaja, profila klubova, sportaša, trenera i sportskih objekata, portala (najave sportskih događaja, lige, sportovi, rezultati) i napredne tražilice pomoću koje možete pretražiti sadržaj po lokaciji, sportu i nazivu. Sastoji se od tri povezane cjeline - profila, portala i tražilice. Ima podatke o 18.165 klubova ili udruga u Hrvatskoj u 256 sportova.Trenutno u bazi imaju 227 liga, sa 6.527 rezultata.

Sportašicama, sportašima, trenericama i trenerima nudi besplatne profile i besplatnu promociju! Jednostavno je potrebno besplatno preuzeti i kreirati profil kluba te komunicirati unutar ciljane skupine.

Osnivač portala je bivši karlovački rukometaš Čakovčanin Sanimir Radek koji je dres prvoligaša RK Karlovačka pivovara i RK Karlovačka banka nosio četiri godina (od 1992. do 1995.).

Više o Sportilusu na www.sportilus.com ili www.sportilus.com/savezi/hr-rukomet

Izdvojeno


Reci što misliš!