KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportski osvrt srijedom - tjedni izbor rezultata karlovačkog sporta

7 DANA NA 4 RIJEKE: Sportski osvrt srijedom - tjedni izbor
rezultata karlovačkog sporta

Većina sportskih klubova imaju prvenstvenu pauzu predstojećeg vikenda, za Uskrsne blagdane. Blagovati će se već od petka, preko subote, Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, a treninzi započinju u utorak. U tom kontekstu složena je i ova kolumna, klasičan tjedni izbor rezultata karlovačkog sporta - rukomet, veslanje, tri atletike, maraton kuglanje, streljaštvo i kickboxing. Zato, sretan vam Uskrs!

PAUZA ZA USKRS

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Teško gostovanje u Solinu u 19. kolu 1. HRL Jug karlovački su rukometaši odradili – polovično. Ta odrednica, međutim, ne smije se shvatiti negativno, naprotiv – pobjeda bi svakako bila bolja, ali i bod u Solinu ogroman je korak prema povratku u Premijer ligu, pogotovo uzevši u obzir dobar raspored koji Karlovčani imaju do kraja prvenstva. Na ljestvici Karlovac sada ima 27 bodova, po dva više od Splita i Biograda, ali ima i bolji međusobni omjer s obje ekipe, što znači da iznimno teško gostovanje u Labinu u 21. kolu sada više nije presudno – karlovačkim rukometašima bit će dovoljne dvije domaće pobjede protiv Zadra i Buzeta za veliko slavlje i ekspresni povratak u Premijer ligu. Pauza je zbog Uskrsa, a 22. travnja Karlovčani na svom parketu dočekuju pretposljednji Zadar.

DOBRI U JAKOJ KONKURENCIJI

Poznato je odavno da je zagrebačka Croatia Open najjača veslačka regata u ovom dijelu Europe, a od nedavno i na svijetu. Ove godine nastupilo 6 reprezentacije, 12 nacija s oko 1.200 veslača u 760 posada. U takvoj konkurenciji dobar rezultat pokazali su karlovački veslači Šutalo i Cindrić koji su veslali u kombiniranim posadama (sa veslačima zagrebačke Mladosti) u dvojca na pariće za mlađe seniore. Njihove posade plasirale su se u A finala što nije nimalo lako u vrlo jakoj konkurenciji kakva je bila ove godine. Usporedbe radi prošle godine Korana je imali jedno A finale, ove godine dva A finala i jedno B finale.

1. KALVARIJA TRAIL UTRKA

Na stazi dugoj 9,1 kilometara od Starog grada Dubovca do Planinarskog doma “Zvonimir Plevnik” na Kalvariji, u muškoj i ukupnoj konkurenciji, pobijedili su atletičara AK Oroslavje. Mario Špoljar s vremenom 37:30 osvojio je 1. mjesto, 2. je Marko Gorički, a 3. Ivan Lovrenčić. Kod žena najbrža je bila Vanesa Pažur iz AK Sljeme u vremenu 58:12, dok je 2. i 3. mjesto pripalo Karlovčankama – drugoplasirana je bila Darinka Vučković, a treća Ana Marija Kovačević (obje AK RaN 047). Nastupilo je 58 trkača i trkačica a trka je održana u sklopu manifestacije “Hodanjem k zdravlju”.

5. KARLOVAČKI CENER

Trkački pokret nakon Zapadne Europe zahvatio je i Hrvatsku, a u Karlovcu se odigrava jedna od ljepših epizoda i ponavlja se iz godine u godinu. Do jubilarnog petog Karlovačkog cenera preostalo je nešto više od dva mjeseca, a broj prijavljenih trkača već je skoro dosegao brojku od 500 trkača. Za očekivati je najmasovniji Karlovački cener dosada s možda više od 1.500 natjecatelja na karlovačkim ulicama. Utrka je kroz ovih pet godina izrasla u vrhunski sportski događaj čemu svjedoči veliki porast broja trkača i veliki interes i medija i lokalne zajednice koja svih ovih godina daje podršku i koja iz godine u godinu raste.

Jedna od najljepših i najpopularnijih atletskih utrka u Hrvatskoj sa specifičnim terminom – petak večer, od prošle godine je i službeno najbrži „cener“ u Hrvatskoj. Kenijac Hillary Kiptum Kimayo istrčao je 10 kilometara za 29:39 i tako postao prvi atletičar koji je u Hrvatskoj probio granicu od 30 minuta. Robert Franjković, pokretač i organizator Karlovačkog cenera, za ovu godinu najavio je još bržu utrku i spuštanje granice ispod 29:00 minuta.

ATLETIČARKE DOBRI I BEZ ATLETSKE STAZE

Atletičarke AK Karlovca Lea Novković i Helena Valentić ostvarile su najbolje rezultate od karlovačkih predstavnika na 1. kolu HALS-a održanom u Varaždinu. Lea Novković pobijedila je u konkurenciji starijih kadetkinja u skoku u dalj s odličnom skokom 5.03, ujedno i jedinim skokom natjecanja preko pet metara. Helena Valentić bila je, pak, uvjerljiva u utrci na 800 metara u konkurenciji mlađih juniorki.

100 MILJA ISTRE

Utrka “100 milja Istre” Ultra Trail World Toura, jedna je od samo 22 svjetske utrke. Trči se na četiri dionice, od klasičnog maratona na 42 kilometra do pune dužine od čak 171 kilometra. Ove godine je sudjelovao i Karlovčanin Goran Stanojević koji je trčao drugu rutu po težini i dužini, ultramaraton dug 109 kilometara. Stanojević je uspješno prošao sve kontrolne točke i stigao do cilja ove utrke nakon 22:25,48 sati.

OGULINSKA ŠKOLA KUGLANJA

Ogulinske kuglačice i pulenke proslavljene ogulinske kuglačice Ružice Neralić,prezimenjakinje Magdalena i Tara Stipetić, dominirale su na prvenstvu Hrvatske u kuglanju za najmlađe kategorije (do 9 godina starosti). Magdalena je za jedan čunj (602) bila bolja od Tare (601) i tako postala prvakinja, dok je Tara nova viceprvakinja.

DUGOREŠANI U FINALU KUPA

U Karlovcu je održano polufinale Kupa Hrvatskog streljačkog saveza Regije III u gađanju zračnim oružjem ISSF programa. Ekipa SK Duga Resa u sastavu Bojan Stipančić, Luka Malović i Tin Živčić osvojila je 1. mjesto s pogođenih 1824,5 krugova ispred ekipe SD Veliko Trgovišće i SD Tekstilac iz Zaboka, te se tako kvalificirala među 8 najboljih ekipa koje će sudjelovati u finalu Kupa HSS koje će se održati u Osijeku krajem travnja.

SRETNA ANTALYJA

U Antalyi (Turska) je održan međunarodni turnir Turkish Open u kickboxingu na kojem je sudjelovalo više od 1.450 natjecatelja. Sretna Antalyja bila je za članicu KBK Tigar iz Karlovca Luciju Cicvara koja je osvojila pobjednički pehar u kategoriji seniorki, disciplini Point Fighting (-55 kg) i tako je potvrdila zlato od prošle godine. Srebrnu medalju osvojila je u disciplini Kick Light (-50 kg).

Izdvojeno


Reci što misliš!