KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: „Noć (i dan) gladijatora“ ima i svoj nastavak!

7 DANA NA 4 RIJEKE: „Noć (i dan) gladijatora“ ima i svoj nastavak!

Među spomenutim igračima, izuzev Želimira Feitla člana „gradske lige“, premalo je onih koje cijenimo po postignućima u području sporta… pa ćemo si dozvoliti malo naivnosti i ponadati se da ćemo u naredne četiri godine ipak gledati malo drugačiju sliku u gradskoj i županijskoj ligi.

NOĆ GLADIJATORA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odlično popunjenoj ŠSD održana je “Noć gladijatora”. Posjetitelji su mogli uživati u višesatnim kickboxing i MMA borbama. Borba večeri bila je ona između domaćeg borca Igora Mihaljevića i Zorana Radića, u kojoj je Mihaljević slavio na bodove uz oduševljenje publike. Karlovčane je oduševio i Luka Mlinac koji je prekidom svladao Bošnjaka, ali i dva povratnika, Ivan Gluhak i Emil Poljak, koji su se uspješno vratili ring pobjedama prekidom protiv Saše Dajića i Muhameda Mahmića. Stanislav Krofak prekidom je svladao Sinišu Damjanovića, Ante Borovina na isti način Josipa Vidića, dok je na samom početku domaću publiku zagrijao Oliver Sudac, koji je na bodove bio bolji od Marka Bićanića.

ŽUPANIJSKA LIGA

Koji dan kasnije „Dan gladijatora“ ili „noć i dan gladijatora“ odvijao se na „borilištima“ diljem lijepe naše županije gdje su poznati pobjednici i poraženi. Izveden je i svojevrsni prijelazni rok. Naime, boje vodećeg kluba ostale su iste a pojedini su igrači zamijenili samo srodne klubove.

Županijska liga odsad će brojati 10 klubova (HDZ-HSLS, SDP, ŽIVI ZID, MOST, HNS, AUZ, HSS-HSU, HSP, DSZ i HKS). Vodeći HDZ-HSLS ima najdužu klupu od čak 24 igrača, 2. SDP osam, 3. ŽIVI ZID sedam i 4. MOST dva.

Bivši pivot Damir Jelić više nije špic igrač i trener Karlovca jer je prešao u Županiju. Na „knap“ je prošao kvalifikacije misleći da će „špancirati“ kao na promenadi poradi činjenice da je dosad imao najskuplje i najduže pripreme. Svako je malo „iskao iz paštete“ kao nekad Suzana. Na „lagodnom“ mjestu karlovačkog župana za čiju funkciju zlobnici tvrde da ima tjedno jednu minutu posla i gdje bi vlč. Damir mogao imati puno više vremena za svoj hobi, zamijenio je bivšeg igrača i trenera „Lokomotive“, Ogulinca Ivana Vučića koji je „kopačke objesio o klin“. Samo privremeno! Punu će mirovinu čekati na funkciji predsjednika Skupštine „NK županije“. Njegov sugrađanin i suigrač iz „Lokomotive“ Ivan Vuković i dalje će morati grijati klupu za rezervne igrače zajedno sa „živahnim“ Hrvojem Hoffmanom članom ŽIVOG ZIDA, Marinom Novaković Matanić koja je ranije još u prelaznom roku prešla iz SDP-a u HNS misleći da se tamo bolje igra, te „generalom“ Marinkom Marinovićem koji je dosad promijenio više dresova s pozicije desnokrilnog igrača a najbolje mu je čini se, zasad, sjeo MOST jer bi se u tom klubu mogao zadržati dulje nego inače.

Sazvavši pobjedničku pressicu svog novog kluba „RK Županija“ trener Damir Jelić je rekao:

- Jamčim da će ljudi okupljeni oko mene služiti zajednici bespoštedno, potpuno stavljajući u 2., 3. i 4. plan bilo kakve interese osobne razine, nego se dati za ovu našu županiju u srcu Hrvatske.

Neki županijski igrači kad su čuli tko im dolazi na klupu za trenera „napustili su brod“ prije inauguracije kako ih „nova metla“ kad zasjedne u fotelju na drugom kate u Vraniczanyjeve 2 ne bi otjerala. Preostali igrači iz „magistrata“ se pak nadaju da će njegovim odlaskom iz Karlovca odsad, i konačno, u Jelićevom bivšem KA-klubu biti kraj dijeljenja na „vaše i naše“ i protežiranja svojih igrača u plavim dresovima, te da će novi - Damir Mandić ili Davor Petračić - nakon što jedan od njih prođe „pripetavanje“ za trenera Karlovca podjednake šanse za igrati dobiti; i crveni, i bijeli, i zeleni, i plavi, i narančasti, i crni, i…

Ili je to još samo jedna od naših SAINT-SIMONE-ovskih utopija.

GRADSKA LIGA

Nadalje, u gradskoj prvoj kvalifikacijskoj utakmici najbrži je bio Damir Mandić, 2. je Davor Petračić, 3. je čovjek s dva imena Ivan Vilibor Sinčić, 4. je sin sindikalca Nikola Badovinac ml., 5. „lugar“ Davorin Andrijašević i 6. je „seljak“ Davor Bartolac. Prema tome za novog trenera „NK Karlovac“ preostala su kandidirati dva imena - Damir Mandić i Davor Petračić.

Dakle, bivšeg košarkaša iz Međugorja fra Damira Mandića, koji klubu „staraca“ sa sjedištem u Banjavčićevoj 9 želi pristupiti iz mlađahnog „Gimnazijalca“ podržava 12 sigurnih igrača/ca (Želimir Feitl, Ivica Horvat, Marijana Tomičić, Željko Štajcer, Danica Golubić, Zoran Vučinić, Alen Čujko, Matija Furač, Boro Mrkalj, Marija Pavičić, Martina Kostolanji, Renato Humić i Dubravko Stavljenić) te jedan liberal i provjereni „penzić“ s kojima se još pregovara. Fra Mandić računa na čak 14 „apostola“ u plavo-žuto-crnim dresovima!

Šarolikog i razigranog Davora Petračića koji se dosad nije uspio skrasiti u nekoliko klubova čije je dresove oblačio i svlačio pa je na kraju osnovao svoj klub „Moj Karlovac“ ups… „Naš Karlovac“. Sad je konačno prvi! Za njega će trenutno zaigrati samo 3 igrača/ca (Marija Bodrožić Zorić, Tihomir Ivšić i Dražen Cukina).

Zasad je omjer Mandić – Petračić 13:3. Biti će to neravnopravna utakmica!

No, promjene su moguće a na raspolaganju, i na nagovaranju, možebitnom pobjedniku dvoboja Mandić – Petračić ostaju preostali ligaši: ŽIVI ZID (Ivan Vilibor Sinčić, Anita Bolarić, Filip Jarnević, Sandra Leško, Marko Kraljević) i SDP/LABURISTI (Dubravko Golubić, Željka Verner, Dario Janković i/ili Snježana Kirinić).

Inače „Gradska liga“ je nešto jača od „Županijske“ gdje igraju 12 klubova (HDZ-HSLS, ŽIVI ZID, KANDIDACIJSKA LISTA PETRAČIĆ, SDP-LABURISTI, AZU-HSU, MOST, HNS, HSS-STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI, HSP, HKS, KANDIDACIJSKA LISTA BIRAČ i NAPRIJED HRVATSKA).

Među spomenutim igračima, izuzev Želimira Feitla člana „gradske lige, premalo je onih koje cijenimo po postignućima u području sporta… pa ćemo za kraj teksta dozvoliti sebi još malo naivnosti i ponadati se da ćemo u naredne četiri godine ipak gledati malo drugačiju sliku u gradskoj i županijskoj ligi. Kad je sport u pitanju, dakako!

„Noć (i dan) gladijatora“ ima i svoj nastavak!

Izdvojeno


Reci što misliš!