KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Povodom pola stoljeća rada u nogometu, Štef Benić dobio nagradu "Život nogometu"

7 DANA NA 4 RIJEKE: Povodom pola stoljeća rada u nogometu, Štef
Benić dobio nagradu

Ovotjedni osvrt na vikend započinjemo nogometom a završavamo s dvije novinarske informacije nacionalne razine. Zlatna sredina osvrta namijenjena je veslanju, tenisu i hrvatskom rukometnom reprezentativcu koji je trenutno u top formi, Ogulincu Luki Cindriću.

SLUNJANI 40 UTAKMICA BEZ PORAZA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nogometaši Slunja su u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Međužupanijsku ligu Središte, u Odranskom Obrežu odigrali neodlučeno 3:3 s domaćim Dinamom i zahvaljujući 3:1 pobjedi iz prve utakmice izborili plasman u viši rang. Bila je to njihova 40. utakmica u nizu bez poraza. U Međužupanijskoj ligi Središte od sljedeće sezone Nogometni savez Karlovačke županije imati će dva predstavnika – NK Karlovac 1919 i NK Slunj.

Osmo mjesto u poretku MŽNL Središte i osvajanje županijskog kupa tanki je učinak nogometaša Karlovca 1919 u netom okončanoj sezoni. Karlovčani su ostali 2 boda iznad zone ispadanja, a zaostaju čak 17 bodova za vodećim mjestima koja su vodila u 3. HNL. Sezonu je koliko-toliko spasio naslov pobjednika županijskog kupa. U narednih mjesec-dva morati će se odredit budućnost kluba: nova Uprava i Skupština te popuna organizacijskog, stručnog i igračkog kadra. Sve to bi trebalo odrediti smjer i daljnje ambicije kluba.

DAN NOGOMETA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Na „Čavleku“ je u organizaciji NSKŽ održan tradicionalni nogometni turnir “Dan nogometa”. Između dvije utakmice, uručeni su pehari i nagrade pobjednicima svih liga i najboljim strijelcima, te priznanja istaknutim sportskim djelatnicima.

U finalnom susretu Hrvatskog nogometnog kupa za područje NSKŽ, NK Karlovac 1919 pobijedio je Dugu Resu 1929 sa 5:3.

Priznanja povodom klupskim obljetnica dobili su nogometni klubovi Slunj, Vatrogasac, Zrinski Ozalj, Šišljavić, Vrlovka i Vojnić 95.

Nagradu za životno djelo “Život nogometu” povodom pola stoljeća rada u nogometu dobio je legenda karlovačkog nogometa Stjepan Benić koji je prije 10-ak dana proslavio 70. rođendan. U svom stilu „Štef“ je u kafiću kluba izložio svoje najvažnije trofeje i priznanja koje je dosad primio za rad u nogometu, fotografije iz igračkih dana i s poznatim osobama iz nogometnog života, te najvažnije novinske napise o njemu. Vrijedi doći razgledati.

VESLAČKA „KREMA“ NA SABLJACIMA

Na ogulinskom Sabljacima okupila se veslačka „krema“ Hrvatske. Svi zagrebački veslački klubovi (Croatia, Mladost Trešnjevka, Zagreb, Nova, Jarun), riječki Kvarner, pulska Istra, Glagoljaš iz Omišlja, Arupinum iz Rovinja, karlovačka Korana i ogulinski Sabljaci nastupili su na 5. Kup regati „Miljenka Finderlea“.

Odličan plasman zabilježio je Karlovčanin Josip Grgurić u skifu za juniore A plasiravši se na 2. mjesto u A finalu. Drugo mjesto u A finalu osvojio je i Koranin seniorski dvojac na pariće u kojem su veslali Juraj Rudar i Josip Grgurić. Također odličan plasman ostvario je i perspektivni četverac na pariće Korane za kadete B s posadom Igor Šušnjar, Luka Hajdin, Mauro Bauer i Juraj Paranos koji je zauzeo 2. mjesto u A finalu. Najbolji Koranin veslač Dominik Šutalo nije nastupio.

Za 10 dana, u subotu 1. srpnja od 16,00 sati, na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu održat će se 64. Karlovačka veslačka regata koja je izrasla u respektabilan sportski događaj koji je uvršten u jednu od karlovačkih sportskih prepoznatljivost, a s obzirom na dugogodišnju tradiciju regata okuplja velik broj mladih i talentiranih veslačica i veslača iz svih veslačkih klubova kontinentalne Hrvatske. U programu regate biti će održano 20-ak utrka kao i memorijalna utrka “Bruno Cetinjanin” u disciplini dvojca na pariće za seniore.

TENISAČI KARLOVCA I OGULINA OSTAJU PRVOLIGAŠI

Tenisači Karlovca ipak neće igrati u polufinalu doigravanja 1. hrvatske teniske lige, među četiri najbolja kluba, s obzirom da su nakon poraza u županijskom derbiju u Ogulinu poraženi i u Karlovcu protiv Vrbovca. Ipak, osiguran je glavni cilj a to je ostanak u prvoligaškom društvu. Ogulinčani su pobjedom protiv Karlovčana izborili ostanak u prvoligaškom društvu, iako su u posljednjem kolu poraženi na gostovanju kod TK Rabac. Karlovac će još odigrati susret za 7. mjesto protiv Jadranke iz Lošinja, dok Ogulin igra za 9. mjesto protiv Varteksa u Varaždinu.

LUKA CINDRIĆ

Prije četiri godine Luka Cindrić igrao je u Karlovcu, bio najbolji strijelac domaće lige sa 123 postignuta gola... A ipak su govorili, “mali je, ništa od njega”… Netipičan rukometni put sjajnog je hrvatskog reprezentativca i rođenog Ogulinca Luke Cindrića na poziv Line Červara odveo ga je iz Karlovca u makedonski Metalurg, a onda u rivala Vardar, u kojem je bio jedna od najvažnijih karika osvajanja titule prvaka Europe. Luka Cindrić dokazao je na velikoj sceni da je sjajan igrač, te da su mu kapaciteti golemi. Postati će još bolji. Iskusniji je za jedno SP, jedno EP. Svojim pristupom i načinom igranja sve može dostići, svojim načinom rada i igranja i sutra će svima biti idol. Uz takvog će i ostali biti bolji. Danas je Cindrić nezamjenjiva karika hrvatske rukometne reprezentacije. Imamo Duvnjaka, imamo Cindrića, imamo Karačića i nemamo doista nijedan razlog sumnjati da momčad koju bi Lino Červar trebao imati, ima glavu i rep. Lino je krenuo u drugi krug priprema, nakon kojeg će birati za Euro u Zagrebu iduće godine.

ŠVEGAR & ŽIDAK

Izvršni odbor HZSN-a predložio je da se prema Gradu Zagrebu krene s inicijativom da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Divka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo preimenuje u „Prilaz Tomislava Židaka“.

Imenovanje bi bila konačna potvrda veličine Židakovog djela i rada, novinara koji je najviše na svijetu volio, cijenio i pratio hrvatski nogomet, Dinamo i tek onda sav ostali sport. Njegove kolumne "Iz maksimirske šume" još će dugo biti putokaz generacijama novinara i čitatelja kako profesionalno i stručno, iz tjedna u tjedan, iz godine u godinu treba pratiti najvažniju sporednu stvar na svijetu. Ovu inicijativu već je podržao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Nakon šetališta Zdravka Švegara u Karlovcu, za što je inicijativu dala Sekcija HZSN Karlovac, još jedan hrvatski sportski novinar mogao bi tako dobiti svoju ulicu (prilaz).

PREDSJEDNIK HZSN-a U DVOSTRUKOJ FUNKCIJI

Radno izvršno tijelo (Biro) Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) na sastanku u Vigevanu, u Italiji, je donijelo odluku da će Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), do daljnjega obnašati funkciju glavnoga tajnika AIPS-a. Ozmec je na Kongresu AIPS-a u Koreji prije mjesec dana aklamacijom izabran za rizničara udruge, ali se na istom Kongresu zbog zdravstvenih razloga povukla dosadašnja glavna tajnica, Australka Ros Morris. Kako AIPS po trenutačnom Statutu nema funkciju glavnoga tajnika kao izbornu, već na natječaj, Biro je odlučio da će do daljnjega, a najdulje do idućeg Kongresa u Antaliji (Turska) AIPS predstavljati Jura Ozmec kao v. d. glavnoga tajnika, uz funkciju rizničara.

Izdvojeno


Reci što misliš!