KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE Vijest o odlasku Tomislava Špruka iz "Karlovca" zasjenila pojedinačne uspjehe svih ostalih sportaša

7 DANA NA 4 RIJEKE Vijest o odlasku Tomislava Špruka iz

Tjedni pregled uspješnosti karlovačkog sporta započinjemo ne tako dobrom viješću. Ističemo tri karlovačka sportaša od kojih su dvojica novi reprezentativci a jedan je učvrsto svoj status u hrvatskoj reprezentaciji. Prošli vikend Karlovac je dobio ultra maratonca u biciklizmu i dva nova prvaka države.

"RASPRODAJA ZLATA I SREBRA“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijest koja je neugodno iznenadila poklonike rukometa u Karlovcu je da Tomislav Špruk, jedan od najtalentiranijih karlovačkih rukometaša, napušta HRK Karlovac i odlazi u konkurentskog premijerligaša GRK Varaždin 1930. Kad su mnogi očekivali da će Karlovac konačno prestati „rasprodavati“ talentirane igrače, svoje „zlato i srebro“, dogodio se neočekivani preokret.

Kako to Uprava HRK Karlovac uopće misli dovoditi pojačanja a ne može zadržati svoje igrače? Zašto je Tomislav Špruk tako čvrsto odlučio otići iz svog matičnog kluba? To je pitanje za čelništvo Karlovca. Je li mu je u razgovoru Uprava iznijela ambicije kluba za narednu sezonu? Saznajemo da je povratku Andreja Obranovića iz Poreča u Karlovac pripomogla njegova majka Đurđa, bivša rukometašica. Da li odlazak Tomislava iz Karlovca u Varaždin podupire njegova majka Anamari koja je trenerica u Rukometnoj školi Karlovac? Pitanja bez odgovora na pretek!

S Karlovcem ga veže stipendijski ugovor do 30. lipnja nakon čega je za pretpostaviti da će podnijeti i službeni zahtjev za odlazak što znači da Uprava kluba u narednih par dana još može popraviti situaciju i pokušati zadržati ovog 18-godišnjaka. Posljednjih godina Karlovac je ostao bez nekoliko najboljih igrača koji su klub napustili u želji za afirmacijom, što i nije neki problem. No, svi baš i nisu u tome bili uspješni poput, na primjer Luke Cindrića i Vuke Borozana (uspjeli su u Makedoniji), Stipe Mandalinića i Sandra Obranovića (otišli u Zagreb) ili Vladimira Ostarčevića (vratio se iz Francuske). Karlovac su napustili i otišli u igračku neizvjesnost Andrej Obranović (vratio se iz Poreča), Matija Perajica (Poreč), Dominik Smojver (odlaskom iz Karlovca promijenio više klubova a trenutno je u Sloveniji), braća Marko i Dino Štrucelj (igraju u Sloveniji), Boris Batinić (igrao u Sloveniji pa prestao igrati), talentirani Adrijan Miličević (otišao u kadetsku momčad Zagreba) a sad želi, saznajemo, pristupiti Đankovićevu Poreču. Igra li tu „Đani jr.“ prljavu igru spram svog bivšeg kluba?

Karlovac može i mora svim karlovačkim mladim i talentiranim igračima, naročito onima koji od jeseni odlaze na studij u druge gradove, osigurati bolje uvjete jer to znači ostanak karlovačkog rukometa u Premijer ligi. Nije jednostavno jer je izvjesno da bi se slični odlasci mogli nastaviti. Danas Špruk sutra netko drugi!  Uprava taj posao mora, i treba znati, odraditi. Osigurati uvjete da im talenti ne odlaze. Ili podnijeti ostavku! U protivnom Karlovac će ostati rasadnik rukometaša za druge klubove, a u Premijer ligi će „plesati jedno ljeto“.

REPREZENTATIVCI

Najbolji veslač Korane i olimpijski kandidat, Dominik Šutalo, izveslao je potrebnu vremensku normu (6,40) čime je osigurao odlazak u Plovdiv (Bugarska) gdje će se krajem srpnja ove godine održati Svjetsko veslačko prvenstvo (U-23). Šutalo će veslati u disciplini dvojca na pariće za lake seniore sa Zvonimirom Soldo, članom zagrebačke Mladosti. U Plovdiv odlazi i njihov trener Zlatko Katušin, trener seniorske reprezentacije Hrvatske i profesionalni trener u Veslačkom klubu Korana. Hrvatsku će u Plovdivu zastupati četiri veslačke posade.

Mladi karlovački atletičar Ivan Jakovljević, član AK Karlovac, uvršten je u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, koju 1. i 2. srpnja 2017. očekuje nastup na prvenstvu Balkana u rumunjskom Pitestiju. Jakovljević će u reprezentativnom dresu trčati na 400 metara.

Član Inline hokej kluba Karlovac Fran Frketić nastupa za hrvatsku reprezentaciju na 21. Svjetskom prvenstvu u inline hokeju u Bratislavi. Po prvi puta Hrvatska nastupa u elitnoj svjetskoj skupini, među 8 najboljih reprezentacija svijeta, uz Kanadu, SAD i Slovačku s kojima je u skupini, te Finsku, Njemačku, Švedsku i Češku.

ULTRA MARATONAC

Na start tradicionalnog biciklističkog maratona „Putevima 110 brigade ZNG“, koja to u biti nije jer je rekreacijska vožnja, došao je i član kluba Zdenko Grgurić koji se vratio s biciklističkog ultra maratona Hard Cro, od Prevlake preko Međimurja do Iloka, prešavši u 95,58 sati 1400 kilometara. Završio je kao 5. u ukupnom poretku, odnosno 1. u svojoj dobnoj skupini. Trku je startalo 21 sudionik, a završilo 12 biciklista i 2 biciklistice Ovaj istinski poduhvat biciklističkog amatera zaslužuje lovorov vijenac kojeg su nekad nosili samo veliki pobjednici! „Pedale“ su taj jedinstveni podvig svoga člana prije starta na svoj „mali maraton“ proslavili otvaranjem šampanjca.

PRVACI

Karlovački bejzbolaši uspjeli su osigurati 1. mjesto u ligaškom dijelu Interlige. Nejasno je, međutim, u kakvom će sastavu biti BK Olimpija 83 za dva mjeseca kada će biti odigran final four Interlige. Lako je moguće da će imati problema s pitcherskim kadrom, a u tom slučaju svakako je dobra vijest da u polufinalu igraju upravo protiv Zajčka, momčadi koju su dosad četiri puta pobijedili u ligaškom dijelu sezone. Drugi polufinalni par činit će splitska Nada i Apollo iz Bratislave.

Šest odličja osvojili su strijelci SK Karlovca državnom prvenstva u gađanju serijskom malokalibarskom puškom u Osijeku. Vlasnik zlatnog odličja i novi prvak Hrvatske je Nikola Grčić u disciplini 3×20 trostav. Uz ovo zlato, osvojio je i srebro te titulu viceprvaka Hrvatske u disciplini 40 metaka ležeći.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!