KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: Vikend obilježio početak županijskog nogometnog prvenstva a zaključio uspjeh nogometaša – veterana iz Ozlja

7 DANA NA 4 RIJEKE: Vikend obilježio početak županijskog nogometnog
prvenstva a zaključio uspjeh nogometaša – veterana iz Ozlja

ŽUPANIJSKE NOGOMETNE LIGE

Nogometaši Ilovca i Ogulina vode „simultanku“ za vrh 1. Županijske nogometne lige. Ilovac je prvi sa 21, a Ogulin drugoplasirani sa 18 bodova. Slijedi treća Korana sa 12, četvrti Zrinski Ozalj sa 10, peta je Duga Resa 1929 s također 10 bodova, šesta Croatia '78 sa 9, sedmi je Vojnić '95 sa 9, osmi Josipdol sa 6, a pretposljednji i posljednji su Draganić i Vatrogasac s jednim bodom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvenstvu 2. Županijske nogometne lige vodeća je Dobra iz Novigrada sa 15 bodova, drugoplasirani je Krnjak Barilović sa 13 bodova koliko imaju i trećeplasirana Mrežnica i četvrtoplasirana Dobra iz Svetog Petra. Peta je Kupa sa 10, šesta Mladost iz Rečice sa 9, sedme su Oštarije sa 8 bodova koliko ima i osmoplasirana Mladost iz Zagorja Ogulinskog. Deveta je Petrova Gora sa 6, deseti je Frankopan sa 5, jedanaesti Cetingrad sa 3, a tri posljednja mjesta na ljestvici drže dvanaesta Vrlovka te pretposljednji Šišljavić i posljednji VOŠK, svi troje s po 1 osvojenim bodom.

NOGOMET - VETERANI

Nogometaši Zrinskog iz Ozlja osvojili su 4. mjesto na 18. Veteranskom prvenstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Sudjelovalo je 26 momčadi.To možda i ne bi bila vijest za ovu kolumnu da ovo nije najbolji plasman jedne momčadi iz Karlovačke županije na spomenutim prvenstvima.

Ozljani su u grupi pobijedili Pitomaču (3:1) i neodlučeno (0:0) odigrali s Lokomotivom Tahograf. Kao prvoplasirani u skupini u osmini finala nadigrali su UNV Prva nogometna lopta iz Županje (1:0), a u četvrtfinalu su nakon 0:0 u regularnom dijelu, pobijedili Mladost iz Obrezine na 11-erace (5:4). U polufinalu su s kasnijim pobjednikom Autoklubom Siget - HD Zagreb, nakon 0:0 u regularnom dijelu poraženi na 11-erce (5:3). U susretu za 3. mjesto su s poraženi od Zagorca iz Krapine (5:3), a izvodili su se samo 11-erci.

U našem lokalnom nogometnom - veteranskom okruženju spomenimo da su odigrane utakmice 4. kola Lige veterana Nogometnog saveza Karlovačke županije a postignuti su sljedeći rezultati: Mostanje Auto lim lak - Vojnić '95 1:5 i Slunj - Karlovac 1919 4:7. Odgođen je susret Duga Resa - Zrinski Ozalj. U vodstvu je Karlovac 1919 s 9 bodova.

KUGLANJE

Započela su kuglačka natjecanja. Na otvaranju sezone u 1B Hrvatskoj kuglačkoj ligi Jug kuglači Kleka su u županijskom dvoboju pobijedili Željezničar iz Karlovca 6:2, a pobjedu su upisali i kuglači Mostanja 1949 u 1. kolu 2 Hrvatske kuglačke lige Zapad pobijedivši Uljanik iz Pule sa 7:1.

STOLNI TENIS

U novu prvenstven sezonu startale su i stolnotenisačice Aqauestila. Nažalost, u 1. kolu Superlige, izgubile su u Varaždinu od istoimene domaće ekipe rezultatom 4:2. Andrea Pavlović je s 3:2 bila bolja od Petre Petek, Ivana Tubikanec je s 3:0 pobijedila Luciju Sitar i Aquaestil poveo s 2:0. Potom je Dugorešanka u dresu Varaždinki Ivana Malobabić s 3:0 pobijedila Leonu Šantek i smanjila na 2:1, a par Malobabić/Petek je s 3:2 bio bolji od Tubikanec/Pavlović i poravnao rezultat na 2:2. Petek je u sljedećem meču nadigrala Tubikanec i potpuno preokrenula rezultat u korist Varaždina 3:2, a pobjednički poen Varaždinkama donijela je Malobabić 3:0 pobjedom nad Pavlović te svojoj ekipi donijela konačnih pobjedu od 4:2.

ATLETIKA

Kadetska reprezentativka Hrvatske, atletičarka Karlovca Lea Novković nastupila je na kadetskom peteroboju zemalja (Češke, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske) u Varaždinu. Lea Novković je za Hrvatsku je nastupila u disciplini 100 metara s preponama zauzevši 8. mjesto. Kako je iza sebe ostavila dvije Slovenke Hrvatskoj je donijela 3 boda. Kod djevojaka 1. mjesto osvojila je Mađarska, ispred Češke i Slovačke. Hrvatska je 4., a Slovenija 5. Kod dečki prvi su Česi, ispred Mađara i Hrvata, 4. su Slovenci, a 5. Slovaci. U ukupnom poretku 1. mjesto osvojila Mađarska, 2. Češka, 3. Hrvatska, 4. Slovačka i 5. Slovenija.

U Čakovcu je održano 6. kolo HALS-a s prilično skromnim sudjelovanjem karlovačkih atletičara i atletičarki. KA-tim je nastupio s troje atletičara. Najbolji rezultat ostvario je mlađi kadet Leon Pleša, koji je osvojio 2. mjesto u skoku u dalj. Nastupio je i na 60 metara ali je diskvalificiran. Solidan nastup imao je i limač Noa Majetić koji je zauzeo 5. mjesto u skoku u dalj te 8. mjesto na 60 metara, dok je kod limačica Vita Andrić bila 21. u skoku u dalj. AK Karlovac nije imao predstavnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!