KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE: ŠSD u subotu obilježava zlatni jubilej, na proslavi vrata dvorane otvorena svima

7 DANA NA 4 RIJEKE: ŠSD u subotu obilježava zlatni jubilej, na
proslavi vrata dvorane otvorena svima

Tjednu kolumnu 7 dana na 4 rijeke ne započinjemo uobičajenim osvrtom na prošlotjedna sportska događanja već najavom možda i najvažnijeg ovogodišnjeg sportskog događaja grada na 4 rijeke – 50-godišnjicom Školske sportske dvorane (1967. – 2017.).

ZLATNI JUBILEJ 50 godina ŠSD

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hram karlovačkog sporta ove godine obilježava 50 godina od izgradnje. Izgrađena je 21. listopada 1967. godine i tada je to bila prva moderna sportska dvorana u Hrvatskoj. Bila je ponos grada Karlovca. Tijekom posljednjih 50 godina u njoj je održan veliki broj sportskih susreta koji su obilježili događanja u mnogim sportovima i stavili grad Karlovac u središte sportskih zbivanja Europe i svijeta.

Tvrtka Mladost taj će zlatni jubilej obilježiti dokumentarcem „Prvih 50 naše dvorane“ čije će se premijerno prikazivanje održati u subotu 21. listopada 2017. godine u ŠSD na Rakovcu s početkom u 11,00 sati. Uoči premijere filma, u 10,15 sati ispred dvorane na Rakovcu biti će otkrivena spomen ploča hrvatskim braniteljima - sportašima i sportskim djelatnicima, koji su poginuli na karlovačkom ratištu između 1991. i 1995. godine.

Svi građani, Karlovčanke i Karlovčani, sportašice i sportaši - pozvani su na svečanost. Vrata Školske sportske dvorane biti će širom otvorena svima koji žele prisustvovati spomenutim svečanostima. Svi su dobrodošli!

BEJZBOL Olimpiji 83 izmakla dvostruka kruna ali ostao 14. naslov prvaka države

U posljednjoj, četvrtoj utakmici finalne serije, bejzbolaši Olimpije 83 svladali su splitsku Nadu SM sa 5:2 te po 14. puta osvojili naslov prvaka Hrvatske i tako vratili pehar za prvaka Hrvatske u vitrine kluba iz Grabrika. Pod vodstvom „maga“ karlovačkog bejzbolaša Krune Karina za Olimpiju 83 igrali su: Horvatić, Smith, Vojak, Belić, D. Karin, Gojković, Gales, Sertić, P. Karin i Keim. U sastavu su još bili Mitrović, Cindrić, Latković, Nenadić, Vukmirović, Puntar, Jerman i Stajnko.

U natjecanju za Kup je Nada SM u Splitu svladala Olimpiju sa 4:2. Splićanima je tako pripao ovogodišnji naslov pobjednika Kupa, ali KA-bejzbolaši nemaju razloga biti nezadovoljni – trofej sezone prvaka Hrvatske u njihovim je rukama, a time i nastup u europskom Kupu CEB-a.

RUKOMET Žuti karton - zadnja opomena

Prema izvješću s utakmice 4. kola Premijer lige odigrane između rukometaša zagrebačkog Metalca i Karlovca momčad trenerice Tanje Rašić baš i nije imala neke izglede za dobiti utakmicu. Kao što je već poznato dvoboj dviju najiskusnijih premijerligaša (pored Zagreba i Nexea) završen je 34:28 (17:11) za „metalce“. Zagrebački rukometaši, kojima su ovo prvi prvenstveni bodovi, tijekom svih 60 minuta imali su u rukama sigurno vodstvo od 5-6 golova razlike tako da su se Karlovčani samo u snu mogli nadati bodovima. Šteta.

Više od poraza možda brine činjenica da, ukoliko ovako nastave igrati u gostima, neće tek tako lako doći do bodova a samo prikupljanje bodova na domaćem parketu nikako im ne jamči sigurno proljeće. Moguće je i da momčad u drugom dijelu ostane bez najboljeg igrača Andreja Obranovića za kojega su već interes pokazali neki klubovi. To bi im dodatno moglo zakomplicirati situaciju i planove s početka natjecanja – a to je plasmana među prve četiri momčadi, te bi se sve skupa lako moglo pretvoriti u borbu za ostanak u društvu najboljih hrvatskih rukometnih klubova. Nažalost, vrlo lako bi se mogla zatomiti i početna pozitivna euforija, a to ne bi bilo dobro za nikoga – niti igrače, a niti upravu, pa niti za cjelokupan karlovački rukomet.

Upravo je sada vrijeme da se o tome vodi računa - dok još nije kasno. Ovo im je žuti karton - opomena dok još nije kasno. Zna li, i prepoznaje to, stručno vodstvo momčadi i uprava koja je konačno ekipirana te zdušno i aktivno radi kako bi „letvicu“ organizacije kluba i utakmica podigla na višu razinu? S obzirom na blisku prošlost - to treba znati cijeniti.

KOŠARKA Novi vjetrovi

Košarkaši Šanac Karlovca uspješno su otvorili sezonu u novoformiranoj Prvoj ligi (drugi rang natjecanja) nastaloj spajanjem pet dosadašnjih drugih liga. Dosadašnja A-1 liga od ove sezone nosi ime Premijer liga. U vrlo dobroj utakmici Karlovčani su svladali riječki Kvarner sa 86:75. Pod „dirigentskom palicom“ trenera Branka Bašovića – Brančule za KK Šanac Karlovac nastupili su: Požar, Josipović, Panjević, Legović, Mileta, Tomić, Škrtić, Mataković, Češković, Beber, Lipak i Kraljić.

Konačno su „zapuhali neki novi vjetrovi“ iz kluba koji se godinama već natječe bez nekih većih ambicija. Nadajmo se da je ovime konačno došao kraj neambicioznim igrama!

Izdvojeno


Reci što misliš!