KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 DANA NA 4 RIJEKE Bitke na tri fronte - sve je jasno i još ništa nije jasno?!

7 DANA NA 4 RIJEKE Bitke na tri fronte - sve je jasno i još ništa
nije jasno?!

1. Bitka za naslov: Ilovac i Mrežnica iz Zvečaja jesenski prvaci

Završen je jesenski dio prvenstva u Prvoj i Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. „Kanarinci“ iz Ilovačke šume jesensku su dionicu u 1. ŽNL okončali sa 13 pobjeda i 1 porazom te uvjerljivo s 12 bodova prednosti mirno dočekuju proljetni nastavak. Na ljestvici gdje se trebaju odigrati još dvije zaostale utakmice (Duga Resa 1929 – Korana i Zrinski Ozalj – Ogulin) plasman je sljedeći: 1. Ilovac 39 bodova, 2. Korana 27, 3. Croatia 78 24, 4. Ogulin 22 (+9), 5. Duga Resa 1929 22 (-3), 6. Josipdol 21, 7. Zrinski Ozalj 19, 8. Vojnić 95 15, 9. Draganić 11 i 10. Vatrogasac 1 bod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kod drugoligaša je jesenski prvak NK Mrežnica iz Zvečaja, a redoslijed klubova na ljestvici 2. ŽNL je sljedeći: 1. Mrežnica 34 boda, 2. Dobra (SP) 32, 3. Krnjak Barilović 25, 4. Kupa 23, 5. Dobra (N) 22, 6. Oštarije 21, 7. Petrova gora 19, 8. Frankopan 18, 9. Vrlovka 16, 10. Mladost (R) 15, 11. Cetingrad 10, 12. Mladost (ZO) 8 (26:50), 13. Šišljavić 8 (22:46) i 14. VOŠK 1 bod.

Na pola je tu već sada sve jasno.

2. Bitka za NSKŽ: Mrzljak umjesto Šprajcera

Neven Šprajcer nedavno je (ne)očekivano podnio ostavku na dužnosti predsjednika Skupštine i Izvršnog odbora Nogometnog saveza Karlovačke županije. Naime, Vrhovni sud mu je još 19. srpnja potvrdio osuđujuću presudu u takozvanoj aferi 'pošteno suđenje', a samim time i uvjetnu osudu od 10 mjeseci zatvora s kušnjom od 4 godine, kao i mjeru zabrane obavljanja dužnosti u klubovima HNS-a u trajanju od 4 godine. Iako je na tu odluku Vrhovnog suda uložio žalbu, a i izrečena presuda mu ne priječi obavljanje dužnosti predsjednika Županijskog saveza, na nedavno održanoj redovnoj sjednici članovima Izvršnog odbora NSKŽ iznio je razloge podnošenja ostavke naglasivši da je odluka konačna pa su je članovi Izvršnog odbora prihvatili.

Izvanredna izborna skupština NSKŽ zakazana je za 8. prosinca (ŠSD, 18 sati), a kandidat Izvršnog odbora za novog „šefa“ biti će član NK Zrinski Ozalj Dario Mrzljak, aktualni član IO NSKŽ koji je dobio bezrezervnu podršku kolega iz Izvršnog odbora čiji je član zadnja dva mandata.

Sve je jasno – zna se!

3. Bitka za HNS: Šuker vs. Šimić

Jedan drugi Dario, Šimić, bivši nogometni reprezentativac sa 100-inu nastupa u hrvatskom dresu, krenuo je u otvorenu bitku protiv aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera istaknuvši svoju kandidaturu za novog prvog čovjeka hrvatskog nogometa (ponavlja se sofizam otprije 7 godina kad je Štimac izvjesio kandidaturu a službeno još nije bio kandidat), a o čemu su proteklih dana iscrpno izvještavali svi elektronski i tiskani mediji u Lijepoj Našoj. Veliku podršku ima u nekolicini bivših suigrača, a to su Mario Stanić, Stipe Pletikosa, Goran Vlaović, Marijo Jurić, ali i nekih poslovnih ljudi.

- Želim vratiti povjerenje u hrvatski nogomet, a to mogu samo kao predsjednik HNS-a. Mislim da imam dovoljno referenci za taj posao. Nogomet obožavam i u njemu sam se puno puta dokazao. Angažman sam i u prvom sportskom sindikatu, Nogometom sindikatu, na koji sam ponosan - rekao je Šimić i obećao, ako preuzme HNS, kako će reprezentacija igrati diljem Hrvatske ali i otkrio kako bi savez trebao funkcionirati.

- Budući savez dičit će se maksimalnom transparentnošću financijskog poslovanja, te će podizati nogometnu infrastrukturu u svim dijelovima naše zemlje. HNL je naša baza, njoj ćemo posvetiti maksimalnu pozornost, te vratiti Udrugu prvoligaša – obećao je Šimić.

Zakotrljala se tako priča o mogućim 'prijevremenim' izborima u HNS-u, a direktor istog, Damir Vrbanović, najavio je da će izbori biti u travnju sljedeće godine. Međutim, prema posljednjoj informaciji HNS je na sjednici Izvršnog odbora u Zagreb, 21. studenoga 2017., odlučio je da će se izbori za predsjednika ipak održati 22. prosinca ove godine. Tko zna zašto su se predomislili? Dok ne doznamo prave razloge, možemo samo špekulirati. Tko će od protukandidata imati podršku potrebnog broja županijskih saveza?

- Nismo o tome raspravljali. Kad budemo imali kandidata iznijeti ćemo ga. No, do tada ću ja već odstupiti s mjesta predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije pa će ime kandidata iznijeti novi predsjednik – rekao je Neven Šprajcer, predsjednik NSKŽ u ostavci.

Najpoznatiji hrvatski kritičar rada HNS-a Ivan Brleković je kazao kako Šimić ne može skupiti dovoljno veliku podršku jer da bi netko postao kandidat službeno ga mora predložiti jedan Županijski savez, a podržati čak 8 županija. Većina županijskih saveza i dalje su HDZ-ove utvrde tako da bez miga vlasti nitko neće imati puno izgleda. Moguća je stoga prljava kampanja u kojoj će zadnju riječ imati politika. Dakle, vremena za predstavljanje programa ali i potrebno skupljanje glasova i simpatija birača u nogometnom izbornom tijelu još je dovoljno.

U HNS-u međutim dosta toga još nije jasno? Ili, zna se!

Izdvojeno


Reci što misliš!