KOLUMNE / GASTRO ŠPIJUN

GASTRO ŠPIJUN: Ponuda Konzuma u Karlovčanki - pileći rižoto bez piletine

GASTRO ŠPIJUN: Ponuda Konzuma u Karlovčanki - pileći rižoto bez
piletine

gastroGlupost ima svoju cijenu. U mojem slučaju ona košta točno dvanaest kuna i šezdeset jednu lipu, isto koliko i rižoto u Konzumu u Robnoj kući Karlovčanka u centru Karlovca. Ono kad znaš da nećeš stići ništa pojesti do nekih 18 sati, a zatekneš se ispred dućana, pa uđeš. Pa vrludaš policama tražeći ono čime bi premostio tih nekoliko sati. Pa zastaneš kod gotovih jela i vidiš jedno raskupusano pile, tri komada paniranih oslića na brutalnoj akciji od pet kuna, što nikako ne može imati veze s ribom. I onda se odlučiš za plastičnu kutijicu na kojoj piše rižoto s piletinom, a pod sastav: "RIZA.PIL.MES.GRAS MRK."

Da se razumijemo, nisam bio prevelikih očekivanja, ali ono što je bilo u toj kutijici mi je ubilo čak i onaj ručak u 18 sati, iako ne znam kakav će biti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S prvim zagrizom osjetio sam prebljutavu, raskuhanu i potpuno bezokusnu rižu, mrkva i grašak po boji su odavali o kojim bi se namirnicama radilo. Kakva je bila piletina? Pojma nemam, nisam naišao ni na jedan komad. Nijedan. Čak ni zabunom im nije uletio u tu rižu. Inače, kila ovoga stoji Konzumovih 39,90, mojih trideset i nešto deka - 12,61. Koliko doista vrijedi? Koliko i PVC vrećica za smeće, gdje mu je i mjesto.

Gastro špijun

Izdvojeno


Reci što misliš!