KOLUMNE / GASTRO ŠPIJUN

GASTRO ŠPIJUN: Pizza u Tiffaniju više nije in, tu su lignje sa žara i bečki kao "šlapa od FAP-a"

GASTRO ŠPIJUN: Pizza u Tiffaniju više nije in, tu su lignje sa žara
i bečki kao

Više od 20 godina karlovačka pizzeria Tiffany sinonim je za dobru pizzu, obiteljski ili društveni izlazak u ugodnom rustikalnom ambijentu. Kada je prije 15 godina vlasnik Darko Šnajder odlučio proširiti ponudu, te u ponudu uvesti jela s roštilja, karlovački ljubitelji brze ali dobre hrane doši su na svoje, tako da je terasa u Mačekovoj ulici (iza Karlovačke banke) u toplijim mjesecima redovito puna, a u onim zimskim teško je doći do mjesta u unutrašnjosti lokala.

Gigantske porcije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon višekratne provjere pizze, bečkog odreska koji je, uzgredbudirečeno, velik kao šlapa od FAP-a (u bivšoj državi poznati kamioni, proizvodnja Fabrike automobila Priboj - FAP) i vuče se po stolu, ovog je puta Gastro špijun u Tiffany došao provjeriti nešto o čemu svi pričaju. Radi se, naime, o lignjama ali ne prženim ili pohanim već onima koje su pečene na žaru. Iako su porcije lignji i u prva dva slučaja gigantske i po zadovoljile bi i Radovana iz Masterchefa, one na žaru jednostavno su predobre, tako da se ovakvih u ponudi ne bi posramila niti bolja jadranska konoba.

Lignje su, naravno, također netom odmrznute no nakon što prođu roštiljadu i serviraju se uz sitno sjeckani češnjak, peršin i maslinovo ulje, dobivaju ono što trebaju i biti - fini i jednostavan obrok. Za 55 kuna dobije se i prilog, prženi ili kuhani krumpir ili onaj "na pekarski" što je u ovom slučaju bio i moj izbor. To je već standard, a ono što diže cijelu priču su fenomenalni kruščići pečeni u krušnoj peći koja dominira predvorjem ove pizzerije.

Ponuda piva - standardno tragična

Uz dobro dodatno zalijevanje maslinovim uljem lignje su još bolje. U većini slučajeva kruščići dobro dođu da se sve lijepo i pomaže, pa perači suđa poslije baš i nemaju puno posla. Tiffany drži standard no daleko od toga da ne može i bolje. Pri jednom posjetu nas je zasmetala naslaga prašine na kompletu s uljima i začinima, no to je već sljedeći put izgledalo puno bolje, te serviranje mineralne vode u čaši od Žuje. Tome unatoč, osoblje je vrlo korektno, ugodno i u svakom trenu na usluzi.

Nadalje, ponuda piva je gotovo tragična a radi se o kompletnom asortimanu Ožujskog piva, ponešto Karlovačkog i još ponekog domaćeg industrijskog piva koja ne mogu zadovoljiti niti prosječno zahtjevnog pivopiju. Vino u rinfuzi, pogodno za gemištarenje sasvim je zadovoljavajuće, kako cijenom tako i kvalitetom.

HRANA 4/5

PIĆE 3/5

AMBIJENT 4/5

POSLUGA 5/5

Gastro špijun

 

Izdvojeno


Reci što misliš!