KOLUMNE / GASTRO ŠPIJUN

GASTRO ŠPIJUN: Gosti banuli na vrata, a frižider vam je prazniji od želuca? Ne paničarite i pažljivo pročitajte

GASTRO ŠPIJUN: Gosti banuli na vrata, a frižider vam je prazniji od
želuca? Ne paničarite i pažljivo pročitajte

Što napraviti kad vam na vrata iznenada banu gosti, a frižider vam je prazniji od vlastita želuca? Za početak - ne paničariti, rješenje je jednostavnije nego što izgleda na prvi pogled i lošu situaciju možete vrlo lako okrenuti u svoju korist.

Dakle, za početak je bitno da se gosti udobno smjeste. Natočite im malo jači aperitiv i započnite razgovor. Za to vrijeme žena će našnitati krumpir koji vam je poslala punica i pripremiti salatu koja je ostala od jučer. Dok se krumpir peče u kombinaciji sa sitno nasjeckanim špekom i lukom, vi počurite u neku od boljih roštiljarnica u gradu, ja sam izabrao Tornadov restoran.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bila je to kombinacija "na brzaka" u kojoj smo sljubili ono što smo našli doma i ukusno roštiljsko meso. Pokazala se punim pogotkom.

Tek što su gosti maznuli drugi red rakijica, na stol je stigao topli restani krumpir i salata, a odmah i ovali s mesom koje se nije ni malo ohladilo. Ima li što ljepše od mirisa drvenog roštilja kada vam se razmili blagavaonicom u hladne predzimske dane? Ima, naravno. Njegov okus.

Iako je na nezahvalnoj poziciji, naslonjen na trgovački centar u kvartu koji je sve samo ne mondeno okupljalište ili izlazište, restoran Tornado godinama bije glas ponajboljeg mjesta za jela na brzaka, gablece te jela s roštilja. Usporedbe s originalnim leskovačkim roštiljom su na mjestu. Teško je reći jesu li im bolji ćevapi s kajmakom ili piletina sa špekom, a sve uz tople lepinje i zapečeni grah, pa upotpunjeno i domaćim prilozima poput restanog krumpira, kako smo mi to izveli.

Na ovaj način ćete izbjeći i jedan od rijetkih minusa Tornada, čime se, uostalom, ne razlikuje od sličnih restorana toga tipa, a to je skromna vinska i pivska karta. Dobra je to prilika da njihovu hranu sljubite s pićima iz vlastitog podruma, a vjerujemo da tamo ne držite baš svašta.

Ocjena nema s obzirom da je ova narudžba bila "za van", no bit će uskoro...

Gastro špijun

Izdvojeno


Reci što misliš!