Spoj namirnica čine jedan poseban okus, te ovo jelo ravnopravno zauzima mjesto među jesenskim delicijama.
Jeste li iskoristili ove blagodati jeseni i pripremili zimnicu za nadolazeće, do sad nikad neizvjesnije dane?
Mi u konobi smo također bili vrijedni te smo spremili vrganje, pekli paprike, radili knedle, a u planu imam još napraviti jednu salatu, kompot. I dok smo tako pekli paprike, prisjetila sam se jednog jela kojeg sam davno, davno probala kod jednih rođaka. Moj današnji prijedlog za ručak je varijacija na to jelo.
Recept je vrlo jednostavan, dostupan, a aroma pečene paprike je
fino naglašena.
Spoj namirnica čine jedan poseban okus, te ovo jelo ravnopravno
zauzima mjesto među jesenskim delicijama.
PUNJENA PEČENA PAPRIKA
Potrebne namirnice za 4 osobe :
4 komada pečene paprike, oguljene i očišćene od sjemenki
(pokušajte da paprike ostanu cijele, da ih lakše napunite, a
potom i panirate).
16 feta tanko rezane slanine
80-100 g feta sira
1 jaje
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
Priprema: Nakon što ste paprike ogulili i očistili, na dvije fete slanine (dužine paprike), stavite feta sir. (20 g je sasvim dovoljno po jednoj paprici, treba paziti zbog soli), te poklopite sa druge dvije fete slanine.
Time napunite paprike, lagano utisnite prstima krajeve, odnosno otvor paprike, te možete na paniranje.
Paniranje je klasično, brašno, jaja (ne soliti !), te krušne mrvice, s time da zbog osjetljivosti namirnica, ponavljam postupak. Dakle, brašno, jaja, brašno, jaja, krušne mrvice.
U dobro zagrijano ulje stavite paprike te pecite do zlatnožute boje. Ocijedite na papirnatom ubrusu, poslužite odmah.
Preporuka za serviranje: Poslužite uz kiselo vrhnje začinjeno sa paprom, maslinovim uljem, češnjakom i limunovim sokom.
Savjet više: Prilikom paniranja, ako želite možete u krušne mrvice dodati sezam, cornflakes ili Vaš omiljeni sastojak zbog dodatne hrskavosti. Ovako punjene paprike možete pripremiti i bez da ih panirate. Posložite ih u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici.
Nadam se da ćete isprobati ovaj recept i uživati u okusima gotovog jela. Do skorašnjeg novog recepta, puno Vas pozdravljam. Ostanite odgovorni prema sebi i drugima, volite se i budite dobri.
Monika.
#konobomoja #konobačrnikos #jatotako #ostanimoodgovorni