KUHAM SLASNO

PIŠE MONIKA ČULIG

Poslije blagovanja za uskrsnim stolom, eto jednog laganog recepta

Poslije blagovanja za uskrsnim stolom, eto jednog laganog recepta

Kako uvijek poslije blagdana muku mučimo šta sa ostacima hrane, neka vam ovo bude primjer kako iskoristiti šunku, luk, rotkvice, salatu i ostale namirnice. Ja sam iskoristila one koje su meni ostale

Već iz iskustva znam da smo mi žene nešto veći fanovi salata, ali nakon obilja jela svima nam treba nešto laganije. Vrlo je praktična za ponijeti na posao, a gotova je za tren (kuhanja je bilo dosta ovih dana, zar ne?.

SALATA SA ČIPSOM OD ŠUNKE I FETA SIROM

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šunku koja Vam je ostala nakon Uskrsa narežite na tanko i ispržite na tavi u kojoj je vrlo malo ulja na jakoj vatri. Neka se baš preprži. Izvadite sa strane. Isto možete napraviti sa pancetom, pršutom koji se više ne može rezati na fete,  (krajevi).

Radič sam narezala na rezance, dodala rajčice, izmrvila feta sir, dodala komade naranče koju sam filetirala ( očistiti od kore i bijele opne). Na sve to staviti prepržene komade šunke ( prstima izmrviti). Napravim dresing od maslinovog ulja, aceta balsamica, soli i bijelog papra uz dodatak jedne žlice soka od naranče, te time prelijem salatu. 

Slasno!

Naravno, radič može zamijeniti svaka druga salata, možete dodati rotkvice, luk. 

Od istih namirnica mogu se pripremiti i razne tjestenine (carbonara sa šunkom), omlet s mladim lukom i šunkom, zapečena tjestenina sa šunkom. Poigrajte se namirnicama, bitno je da u ovim teškim vremenima ne bacamo hranu.

Ostajte mi dobro, pozitivno, pazite na druge i na sebe..do sljedećeg puta lijepo Vas pozdravljam.

Dobar tek! Ostanimo doma. Monika

Izdvojeno


Reci što misliš!