KUHA MONIKA ČULIG
Riblji file za svakog - brz i pristupačan, s hrskavom koricom koja oduševljava
Evo jednog ribljeg jela koje ne iziskuje puno vremena oko pripreme, a i cijenom je pristupačan.
Radi se o ribljem fileu, (oslić, smuđ, škarpina - sve ovisi koju ribu volite, može biti s kožom ili bez nje).
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
- Sada smo pred samim otvaranjem, a sigurna sam da će i ovaj spot koji radimo biti i dodatni poticaj svima da posjete ovaj centar i naš grad, kazala je županica.
-
Kako dodaju u policiji, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.
-
Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije prouzročilo znatniju štetu - pala su dva električna stupa kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.
Potrebne namirnice za 4 osobe
1kg ribljeg filea (u ovome slučaju oslić)
sok od pola limuna
sol i papar
2 češnja češnjaka i sjeckanog peršina
3-4 šnite kruha (samo sredina i ako je od dan dva ranije tim
bolje)
120 g sira (parmezan,cheddar, ali može i gauda)
2 jušne žlice sjeckanih badema
1 komad tikvice
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 glavica ljubičastog luka
100g cherry rajčice
maslinovo ulje
Priprema
File oslića posušiti papirnatim ubrusom, posoliti i
popapriti.
Pripremiti tepsiju gdje će se oslić peći obložiti je papirom za
pečenje koji smo premazali sa maslinovim uljem te na to složiti
filete. Kruh izmrvimo, u njega dodamo češnjak, maslinovo ulje,
peršin, limunov sok, sir (koji je prethodno riban), bademove
listiće, vrlo malo papra, dobro izmiješamo.
Savjet: Sir ribajte na najsitniji ribež, tako će se lakše spojiti sa smjesom, a krajnji cilj nije da dobijemo kao na pizzi da se sir razvlači, nego hrskavu koricu.
Osliće koji su u tepsiji prekrijemo dobivenom smjesom, te ih stavimo peći u zagrijanu pećnici na 200 stupnjeva, oko 20 minuta. Pred kraj pečenja, možete dignuti temperaturu da se jače zapeče, ali na dvije - tri minute. Za to vrijeme u tavici na malo maslinovog ulja popržimo luk, dodamo paprike, i tikvice te pred kraj cherry rajčice. Posolimo i popaprimo,dodamo svježeg ružmarina.
Ovo jelo je zaista ukusno, riba ostaje sočna, a ova hrskava korica jelu daje malu posebnost. Od priloga može biti klasična blitva sa krumpirom, kuhani krumpir sa maslinovim uljem ili ovako kombinacija sa povrćem. To je na izbor, da pripremite ono što ukućani i vi najviše volite.
Uz ovo nemojte propustiti čašu crnog vina.
Lijepo Vas pozdravljam, uz podsjetnik da se još malo strpimo,
budemo odgovorni, pazimo na druge i sebe i ostanemo doma.
PIŠE
Monika
Izdvojeno
-
U međuvremenu je Nenad pravomoćno osuđen u kaznenom predmetu
-
- Sada smo pred samim otvaranjem, a sigurna sam da će i ovaj spot koji radimo biti i dodatni poticaj svima da posjete ovaj centar i naš grad, kazala je županica.
-
Projekt u prvoj fazi obuhvaća uređenje 50 kilometara plovnog puta od Sredičkog do Veslačkog kluba Korana u Karlovcu.
-
Upozoravaju kako poveznica (link) koja se nalazi u sadržaju e-mail poruke vodi na stranicu koja nije povezana s Karlovačkom bankom te mole da ni u kojem slučaju ne otvarate link te poruku obriše
Reci što misliš!