PIŠE MONIKA ČULIG
Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu
Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.
Za početak novog radnog tjedna jedno lagano jelo iz konobe Črni kos.
PILEĆI FILE PUNJEN RIKOLOM U ŠKARTOCU S POVRĆEM
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
U noći sa subote na nedjelju preminuo je dugogodišnji zagrebački gradonačelnik, potvrdili su iz Grada
-
A vi? Planirate li na kavu ili piće odmah u ponedjeljak ili vam kafići nisu tako značajan dio života?
-
Najviše truda i vremena u dokazivanju da je projekt Babina gora velika i preskupa greška uložili su predstavnici Građanske inicijative Karlovac
POTREBNE NAMIRNICE (za 4 osobe)
800 g pilećeg filea izrezanog u odreske
60 g rikole
sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak i
peršin
300 g krumpira
100 g tikvica
100 g svježe paprike
100 g šampinjona
100 g rajčice
100 g mrkve
50 g luka
100 ml bijelog vina
PRIPREMA
Izrezani pileći file malo potučemo batom za meso, posolimo te na
njega raširimo rikolu koja je pokapana limunovim sokom i
maslinovim uljem. Zarolamo. Povrće očistimo, ogulimo te narežemo
na četvrtine, mariniramo u zdjeli sa maslinovim uljem, češnjakom,
peršinom, bijelim vinom, soli, paprom.
Pećnicu je potrebno ugrijati na 180 stupnjeva.
Pripremimo papir za pečenje kolača, na koji položimo marinirano povrće te na njega stavimo rolani pileći file. (postupak na slici u nastavku).
Krajeve papira skupimo, učvrstimo te povežemo špagom u "paketić". Stavimo u tepsiju, papir na par mjesta izbockamo čačkalicom te stavimo peći na 30-ak minuta.
Ovakav način pripreme jela sačuva sočnost mesa i punoću okusa namirnica koje su sklone isušivanju kod pečenja. Na ovaj način može se pripremiti i janjetina, teletina, file riba ili cijele manje ribe.
Brzo
je gotovo, atraktivno za posluživanje, vrlo ukusno, a opet malo
drugačije od uobičajenog.
Do sljedećeg puta sve vas lijepo pozdravljam i želim dobar tek. Budimo dobri jedni prema drugima i ostanimo odgovorni.
Monika.
Izdvojeno
-
Karlovačka županija aktivno sudjeluje u pregovorima za ponovno uspostavu linije "radničkog" vlaka iz smjera Ozlja prema Karlovcu.
-
Posljednji ispraćaj biti će u ponedjeljak, ponedjeljak 1. ožujka 2021. u 11:30 sati iz mrtvačnice na Rimokatoličkom groblju na Dubovcu.
-
Od siječnja u Francuskoj traje procijepljivanje stanovništva starijeg od 75 godina
-
Na sjednici nije bila direktorice Čistoće jer je oboljela od korone, kao i dosta velik broj djelatnika ovog gradskog poduzeća
Reci što misliš!