KUHAM SLASNO

PIŠE MONIKA ČULIG

Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu

Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu

Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.

Za početak novog radnog tjedna jedno lagano jelo iz konobe Črni kos.

PILEĆI FILE PUNJEN RIKOLOM U ŠKARTOCU S POVRĆEM

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

POTREBNE NAMIRNICE (za 4 osobe)

800 g pilećeg filea izrezanog u odreske
60 g rikole
sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak i peršin
300 g krumpira
100 g tikvica
100 g svježe paprike
100 g šampinjona
100 g rajčice
100 g mrkve
50 g luka
100 ml bijelog vina

PRIPREMA

Izrezani pileći file malo potučemo batom za meso, posolimo te na njega raširimo rikolu koja je pokapana limunovim sokom i maslinovim uljem. Zarolamo. Povrće očistimo, ogulimo te narežemo na četvrtine, mariniramo u zdjeli sa maslinovim uljem, češnjakom, peršinom, bijelim vinom, soli, paprom. 
Pećnicu je potrebno ugrijati na 180 stupnjeva.

Pripremimo papir za pečenje kolača, na koji položimo marinirano povrće te na njega stavimo rolani pileći file. (postupak na slici u nastavku).

Krajeve papira skupimo, učvrstimo te povežemo špagom u "paketić". Stavimo u tepsiju, papir na par mjesta izbockamo čačkalicom te stavimo peći na 30-ak minuta.

Ovakav način pripreme jela sačuva sočnost mesa i punoću okusa namirnica koje su sklone isušivanju kod pečenja. Na ovaj način može se pripremiti i janjetina, teletina, file riba ili cijele manje ribe.

Brzo je gotovo, atraktivno za posluživanje, vrlo ukusno, a opet malo drugačije od uobičajenog.

Do sljedećeg puta sve vas lijepo pozdravljam i želim dobar tek. Budimo dobri jedni prema drugima i ostanimo odgovorni.

Monika.


Reci što misliš!