PIŠE MONIKA ČULIG
Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu
Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.
Za početak novog radnog tjedna jedno lagano jelo iz konobe Črni kos.
PILEĆI FILE PUNJEN RIKOLOM U ŠKARTOCU S POVRĆEM
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Ne bi se taj stav danas toliko ni propitkivao da u Odboru ne sjede neki od najviših dužnosnika županijske vlasti, isti oni koji su mu dali svoj naklon na otkrivanju biste u Ogulinu.
-
Kako dodaju u policiji, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.
-
Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije prouzročilo znatniju štetu - pala su dva električna stupa kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.
POTREBNE NAMIRNICE (za 4 osobe)
800 g pilećeg filea izrezanog u odreske
60 g rikole
sol, papar, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani češnjak i
peršin
300 g krumpira
100 g tikvica
100 g svježe paprike
100 g šampinjona
100 g rajčice
100 g mrkve
50 g luka
100 ml bijelog vina
PRIPREMA
Izrezani pileći file malo potučemo batom za meso, posolimo te na
njega raširimo rikolu koja je pokapana limunovim sokom i
maslinovim uljem. Zarolamo. Povrće očistimo, ogulimo te narežemo
na četvrtine, mariniramo u zdjeli sa maslinovim uljem, češnjakom,
peršinom, bijelim vinom, soli, paprom.
Pećnicu je potrebno ugrijati na 180 stupnjeva.
Pripremimo papir za pečenje kolača, na koji položimo marinirano povrće te na njega stavimo rolani pileći file. (postupak na slici u nastavku).
Krajeve papira skupimo, učvrstimo te povežemo špagom u "paketić". Stavimo u tepsiju, papir na par mjesta izbockamo čačkalicom te stavimo peći na 30-ak minuta.
Ovakav način pripreme jela sačuva sočnost mesa i punoću okusa namirnica koje su sklone isušivanju kod pečenja. Na ovaj način može se pripremiti i janjetina, teletina, file riba ili cijele manje ribe.
Brzo
je gotovo, atraktivno za posluživanje, vrlo ukusno, a opet malo
drugačije od uobičajenog.
Do sljedećeg puta sve vas lijepo pozdravljam i želim dobar tek. Budimo dobri jedni prema drugima i ostanimo odgovorni.
Monika.
Izdvojeno
-
- Sada smo pred samim otvaranjem, a sigurna sam da će i ovaj spot koji radimo biti i dodatni poticaj svima da posjete ovaj centar i naš grad, kazala je županica.
-
Projekt u prvoj fazi obuhvaća uređenje 50 kilometara plovnog puta od Sredičkog do Veslačkog kluba Korana u Karlovcu.
-
Upozoravaju kako poveznica (link) koja se nalazi u sadržaju e-mail poruke vodi na stranicu koja nije povezana s Karlovačkom bankom te mole da ni u kojem slučaju ne otvarate link te poruku obriše
-
Ne bi se taj stav danas toliko ni propitkivao da u Odboru ne sjede neki od najviših dužnosnika županijske vlasti, isti oni koji su mu dali svoj naklon na otkrivanju biste u Ogulinu.
Reci što misliš!