KULTURA

"Čamac, snijeg, rijeka" Alfreda Freddyja Krupe nagrađen u Dallasu, umjetnik trenutno izlaže i u Kostariki

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa svojim suvremenim tušem „Čamac, snijeg, rijeka“ iz 2019. osvojio je još jedno umjetničko priznanje. Riječ je o 3. mjestu na natječaju za umjetnika mjeseca koji organizira Jerry's Artarama i TheArtList.com (popularna web stranica za umjetnike iz Dallasa /TX/ s više od 32.000 pratitelja na društvenim mrežama i više od 23.000 pretplatnika na bilten).

Također do 16. ožujka Krupa izlaže u gradu San Ramonu u Kostariki u okviru velike izložbe Primer Festival IWS Costa Rica Acuarela Tropical. Karlovački umjetnik prošle se godina dva puta predstavljao u San Joseu pa mu je ovo treće izlaganje u ovoj latinoameričkoj državi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istovremeno ArFacts.net iz Berlina po prvi puta je objavio tablicu TOP 10 modernih slikara tušem tj. pripadnika suvremenog slikarskog pokreta New Ink Art te uključio i Krupu i to kao jedinog autora koji nije iz Azije. Njemački ArtFacts (najveća online baza podataka o održanim izložbama od „Salona odbijenih /Salon des Refusés, Pariz, 1863./ do danas)“ rangira umjetnike prema njihovoj povijesti izlaganja i zastupljenosti u svjetskim muzejima i zbirkama.

Krupa se prvi predstavio širokoj javnosti 1990. godine u tada megapopularnom magazinu „Vikend“. Od tada je izlagao na 6 kontinenata i dobitnik je niza različitih nagrada i priznanja. 2014. godine objavljena je monografija s međunarodnim impressumom (Hrvatska, SAD, Japan, Austria) „Alfred Freddy Krupa“ u izdanju ITG-a iz Zagreba, koja je danas dijelom zbirki niza muzeja i knjižnica u nekoliko država. Krajem prošle godine, tijekom održavanja izložbe "Gojanović - Krupa - Martinović" u Europskom domu u Zagrebu, postao je prvi hrvatski živući slikar uvršten na Ranker-ovu (Los Angeles) referentnu listu (Reference List) "slavnih slikara.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!