KULTURA

"Čamac, snijeg, rijeka" Alfreda Freddyja Krupe nagrađen u Dallasu, umjetnik trenutno izlaže i u Kostariki

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa svojim suvremenim tušem „Čamac, snijeg, rijeka“ iz 2019. osvojio je još jedno umjetničko priznanje. Riječ je o 3. mjestu na natječaju za umjetnika mjeseca koji organizira Jerry's Artarama i TheArtList.com (popularna web stranica za umjetnike iz Dallasa /TX/ s više od 32.000 pratitelja na društvenim mrežama i više od 23.000 pretplatnika na bilten).

Također do 16. ožujka Krupa izlaže u gradu San Ramonu u Kostariki u okviru velike izložbe Primer Festival IWS Costa Rica Acuarela Tropical. Karlovački umjetnik prošle se godina dva puta predstavljao u San Joseu pa mu je ovo treće izlaganje u ovoj latinoameričkoj državi.

Istovremeno ArFacts.net iz Berlina po prvi puta je objavio tablicu TOP 10 modernih slikara tušem tj. pripadnika suvremenog slikarskog pokreta New Ink Art te uključio i Krupu i to kao jedinog autora koji nije iz Azije. Njemački ArtFacts (najveća online baza podataka o održanim izložbama od „Salona odbijenih /Salon des Refusés, Pariz, 1863./ do danas)“ rangira umjetnike prema njihovoj povijesti izlaganja i zastupljenosti u svjetskim muzejima i zbirkama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krupa se prvi predstavio širokoj javnosti 1990. godine u tada megapopularnom magazinu „Vikend“. Od tada je izlagao na 6 kontinenata i dobitnik je niza različitih nagrada i priznanja. 2014. godine objavljena je monografija s međunarodnim impressumom (Hrvatska, SAD, Japan, Austria) „Alfred Freddy Krupa“ u izdanju ITG-a iz Zagreba, koja je danas dijelom zbirki niza muzeja i knjižnica u nekoliko država. Krajem prošle godine, tijekom održavanja izložbe "Gojanović - Krupa - Martinović" u Europskom domu u Zagrebu, postao je prvi hrvatski živući slikar uvršten na Ranker-ovu (Los Angeles) referentnu listu (Reference List) "slavnih slikara.

KAportal.hr


Reci što misliš!