KULTURA

Uspjesi karlovačkih fotografa: Dinko Neskusil i Terezija Fitzke izlažu u Rijeci, Nataša Šafar u najužem izboru za kalendar WMO

Uspjesi karlovačkih fotografa: Dinko Neskusil i Terezija Fitzke
izlažu u Rijeci, Nataša Šafar u najužem izboru za kalendar WMO

Lijepe vijesti o uspjesima karlovačkih fotografa stižu s dva međunarodna foto natječaja. U riječkoj Galeriji Principij otvorena je međunarodna izložba fotografija na temu vode "Treći element", na koju je prijavljeno 108 kolekcija fotografija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke i Nizozemske. Selektorica izložbe je povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Branka Arh, koja je za predstavljanje na izložbi odabrala fotografije/kolekcije 24 autora, a među njima je i dvoje Karlovčana - Dinko Neskusil i Terezija Fitzke.

Fotografija Nataše Šafar, pak, u iznimno brojnoj konkurenciji od više od 1.100 fotografija iz cijelog svijeta, ušla je u najuži izbor za odabir 14 fotografija na kalendaru World Meteorologic Organization (Svjetska meteorološka organizacija). Njena je fotografija odabrana među 75 najboljih, što je u tako golemoj konkurenciji vrlo lijep uspjeh, no u konačnici ipak nije odabrana za kalendar, što ne umanjuje priznanje uvrštavanjem u zadnji odabir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fotografiju Nataše Šafar možete pogledati kao naslovnu fotografiju u ovom tekstu, dok kolekcije Dinka Neskusila (labudovi) i Terezije Fitzke možete pogledati u foto galeriji ispod teksta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!