KULTURA

Novo priznanje Zorin domu - "Bajka o ribaru i ribici" nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2019.

Novo priznanje Zorin domu -

Više i ne može proći godina da među nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, najveću hrvatsku kazališnu nagradu, nema i predstavnika Gradskog kazališta Zorin dom.

Ove godine u završni izbor (po tri nominirana u svakoj kategoriji) ušla je predstava "Bajka o ribaru i ribici" u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade, odnosno u zapravo najopsežnijoj kategoriji same nagrade, jer obuhvaća i klasične i lutkarske kazališne predstave za mlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bajka o ribaru i ribici" predstava je nastala na osnovu poznatog Puškinovog teksta kojeg je prilagodila redateljica predstave Ana Prolić. U predstavi glume Andro Damiš i Lovorka Trdin, scenografija je djelo Zdravke Ivandije Kirigin, a kostimografija Morane Petrović. Ostatak zaslužnih za predstavu čine:

Asistent režije: Damir Klemenić Scenska igra: Damir Klemenić Glazba: Matija Antolić Oblikovanje svjetla: Robert Pavlić Inspicijent: Miroslav Jakšić Operator tona: Bojan Blažević Tehničko vodstvo: Davor Trupac Tehnička podrška: Nikola Belavić, Milan Pavić Pomoć u izradi kostima: Marica Dizdarević

Osim "Bajke o ribaru i ribici" za ovu su nagradu nominirane predstave "Blizanke" Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika te "Tonček i Točkica" Kazališta Žar ptica iz Zagreba - zanimljivo, obje na tekstove Ericha Kästnera.

Podsjetimo, od formiranja profesionalnog ansambla nominacije praktički ne zaobilaze Zorin dom, a prošle godine stigla je i prva nagrada - Petra Cicvarić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u kategoriji predstava za djecu i mlade, za uloge Suzane i Dore u predstavi "U potrazi za slovom R". Irena Kraljić je, pak, dobila nagradu za scenografiju u istoj predstavi.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!