KULTURA

Zdravki Ivandija Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju scenografiju za predstavu Zorin doma "Bajka o ribaru i ribici"

Zdravki Ivandija Nagrada hrvatskog glumišta za najbolju
scenografiju za predstavu Zorin doma

Gradsko kazalište Zorin dom i ove godine nije ostalo praznih ruku na dodjeli najvećih hrvatskih kazališnih nagrada - Nagrade hrvatskog glumišta. Na svečanoj dodjeli u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, koja je ove godine bila i u znaku obilježavanja 100. obljetnice Hrvatskog društva dramskih umjetnika, predstava "Bajka o ribaru i ribici" imala je dvije nominacije i osvojila jednu nagradu.

Točnije, u kategoriji najbolje scenografkinje osvojila ju je zagrebačka kazališna scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija upravo za scenografiju predstave karlovačkog kazališta "Bajka o ribaru i ribici" te za predstavu "Geranium" festivalskog ansambla Dubrovačkih ljetnih igara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bajka o ribaru i ribici" bila je nominirana i za najbolju predstavu u kategoriji predstava za djecu i mlade, odnosno odabrana među tri najbolje u zaista iznimno velikoj kategoriji koja uključuje i lutkarske i dramske predstave za djecu i mlade. Nagradu ipak nije osvojila, najboljom je proglašena predstava "Tonček i Točkica" Gradskog kazališta Žar Ptica iz Zagreba.

Podsjetimo, u režiji Ane Prolić, u predstavi "Bajka o ribaru i ribici" glume Lovorka Trdin i Andro Damiš.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!