KULTURA

Karlovačkoj FD Vuga zlatna plaketa na državnoj smotri malih vokalnih sastava, ženskom zboru Mostanja drugo mjesto

Karlovačkoj FD Vuga zlatna plaketa na državnoj smotri malih
vokalnih sastava, ženskom zboru Mostanja drugo mjesto

U Sisku je održana 16. Smotra malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, na koju su u svojim konkurencijama Karlovačku županiju predstavljali Folklorna družina Vuga iz Karlovca te Ženska pjevačka skupina KUD-a Mostanje, a oboje se u Karlovac vraćaju s vrijednim priznanjima i nagradama.

U kategoriji malih vokalnih sastava i komornih zborova, FD Vuga iz Karlovca osvojila je zlatnu plaketu i drugo mjesto u ukupnom poretku. U konkurenciji deset najboljih iz cijele Hrvatske, "Vuge" su bile jedan od samo dva zbora s ocjenom većom od 90 (92) i tako dobile zlatnu plaketu te osvojile drugo mjesto iza ansambla "Jane" iz Velike Gorice, koji je osvojio 94 boda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji izvorne pučke glazbe, među 9 najboljih sastava sa županijskih i regionalnih smotri, odlično drugo mjesto osvojila je i Ženska pjevačka skupina KUD-a Mostanje, koja je ujedno bila i najbolja ženska skupina u ovoj konkurenciji, budući je prvo mjesto pripalo Muškoj vokalnoj skupini KUD-a Dangubice iz Kutereva.

U ovoj je kategoriji Karlovačka županija imala dva predstavnika što je također iznimna pohvala radu naših kulturno-umjetničkih društava, jer je među devet najboljih nastupila i Muška vokalna skupina KUD-a Rečica.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!