KULTURA

Zvuk Karlovca, uradak Karlovčanke, postao podloga instalacije poznatog konceptualnog umjetnika u Židovskom muzeju u Berlinu

Zvuk Karlovca, uradak Karlovčanke, postao podloga instalacije
poznatog konceptualnog umjetnika u Židovskom muzeju u Berlinu

U instalaciju res·o·nant poznatog njemačkog konceptualnog umjetnika Mische Kuballa, rađene specifično za prostor Židovskog muzeja Daniela Libeskinda u Berlinu, uključen je i rad Karlovčanke Ive Galović. Zvučno – svjetlosnoj instalaciji Iva je doprinijela zvučnom kompozicijom snimljenom upravo u Karlovcu, koja tematizira tranzicije prostora i zvuka te njihov međusobni utjecaj.

- Ono što je najzanimljivije je da je to zvuk Karlovca jer sam rad napravila ljetos dok sam snimala zvuk grada. Snimala sam ga jedan drugi projekt specifično vezan uz Karlovac na kojem još uvijek radim, kazala nam je Iva Galović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iva Galović odmalena se bavi raznim aspektima umjetnosti, osobito vizualne i glazbene. Paralelno studirajući povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, sudjelovala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radila je na različitim audiovizualnim i kulturnim projektima u Hrvatskoj, Tajlandu, Kini i Belgiji gdje trenutno živi i radi. Koncentrirajući se posljednje vrijeme na zvuk, završila je na akademiji u Ghentu EPAS, postdiplomski studij iz zvuka kao umjetničkog medija.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!