KULTURA

Karlovački slikar Alfred Freddy Krupa nagrađen na međunarodnom natječaju u Kini, izlaže i u Londonu

Karlovački slikar Alfred Freddy Krupa nagrađen na međunarodnom
natječaju u Kini, izlaže i u Londonu

Karlovački akademski slikar, magistar slikarstva Alfred Freddy Krupa, nakon nedavnog zapaženog izlaganja aktova na Međunarodnom salonu u Parizu u Galerie de Nesle, svoj je rad u tušu („Craving-Žudnja“) predstavio i na prvoj međunarodnoj izložbi erotske umjetnosti u Londonu – Erotic Art London 2018 u Copeland Gallery (25. - 29.04.).

Istovremeno Krupa je u kineskom gradu Šangaju osvojio prvu nagradu na slikarskom natjecanju koje je povodom Kineske godine psa organizirala tvrtka Inkston - vodeći dobavljač visoko kvalitetnog tradicionalnog orijentalnog umjetničkog pribora i materijala iz Kine. Pas tradicionalno simbolizira ljubav i vjernost, a ovo je godina „žutog zemljanog psa“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krupi je ovo druga nagrada u Kini za njegovu modernu europsku interpretaciju orijentalnog slikarstva tušem. Prvu je osvojio 2013. godine u Anshanu na međunarodnoj izložbi kineske kaligrafije i slikarstva tušem (ujedno i kao prvi slikar s područja bivše Jugoslavije) sa svojim svitkom „Radićeva ulica u Karlovcu“.

Ranije ove godine Krupa je izlagao u SAD-u na 19. „Dirty Showu“ u Detroitu i 2. „Biserima mira“ međunarodnom biennalu akvarela u Pakistanu na Sveučilištu Jamshoro gdje je i nagrađen.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!