KULTURA

U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras otvaranje izložbe akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe "Škola plivanja"

U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras otvaranje izložbe akademskog
slikara Ratka Jonjića Jobe

U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras u 19 sati bit će svečano otvorena izložba radova akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe pod nazivom "Škola plivanja".

Za svoje prvo predstavljanje u Karlovcu, akademski slikar Ratko Janjić Jobo odabrao je 38 radova pod nazivom „Škola plivanja“. Radi se o uljima na platnu i osam gvaševa na temu mora. Ratko Janjić Jobo rođen je 1941. godine u Splitu. Završio je Tehničku školu – arhitektonski odjel u Splitu i diplomirao 1965. slikarstvo u klasi prof. Vjekoslava Paraća na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je nagrade slikarskoga odsjeka ALU. Poslijediplomski studij završio je u Majstorskoj radionici profesora Krste Hegedušića (1966. – 1971.). Od 1971. do 1974. godine surađivao je s profesorom Hegedušićem na razradi idejnog rješenja i izradi fresaka u Memorijalnom muzeju Bitke na Sutjesci na Tjentištu. Za cijelo to vrijeme naizmjence je po šest mjeseci boravio u Kini, u Zagrebu, na Tjentištu i u Italiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samostalno izlaže od 1967. godine i do sada je održao 65 samostalnih izložbi, te sudjelovao na brojnim skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada za slikarstvo (crtež - Rijeka, akvarel - Karlovac, na „Ex tempore“ Grožnjan i na „Ex tempore“ Volosko), kao i za grafički dizajn (za rješenja plakata i za brojna rješenja maraka). Autor je član HDLU-a Zagreb od 1965. godine. Organizaciju izložbe i uređenje kataloga vodi Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije V. Karas. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!