KULTURA

"Najbolji prijatelji" Peđe Gvozdića i Giulia Settima na Međunarodnom lutkarskom festivalu u izraelskom Holonu

Predstava "Najbolji prijatelji" Gradskog kazališta Zorin dom, u režiji i izvedbi Peđe Gvozdića i Giulia Settima, pozvana je na Međunarodni lutkarski kazališni festival u Izraelu, u gradu Holonu. Tamošnji Izraelski lutkarski centar, uz potporu Grada Holona i Ministarstva kulture Izraela, svake godine poziva lutkare iz cijelog svijeta da podijele svoje iskustvo i znanje, kreativnost i talent na Međunarodnom kazališnom lutkarskom festivalu.

Počevši od 1995. godine, Festival organizira oko 30 nastupa domaćih i međunarodnih umjetnika, konferencija, izložbi i otvorenih uličnih izvedbi. Održavaju se i radionice za profesionalce i amatere. Festival je u velikoj mjeri besplatan za javnost i odvija se od 26. srpnja do 4. kolovoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ilan Savir, umjetnički i generalni direktor Holon centra i samog festivala nastoji festivalom izgraditi veću svijest za različite lutkarske tehnike i inovacije, svjestan uvijek tradicionalnih korijena umjetnosti. - Pokušavamo izgraditi program raznolikosti kako bismo pokazali različite tehnike, stilove i pristupe, ističe Savir.

Publika na festivalu moći će vidjeti čak tri izvedbe "Najboljih prijatelja" - bit će to u četvrtak, 2. kolovoza, u 17 sati te u subotu, 4. kolovoza, u 10:30 i 12:30 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!