KULTURA

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića otvorena nova izložba Miroslava Hudeca - Ovce

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića otvorena nova izložba
Miroslava Hudeca - Ovce

U Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića otvorena je nova izložba, koju svi zainteresirani mogu razgledati do 29. rujna.

U izložbenom salonu Ljudevit Šestić Gradske knjižnice, postavljena je izložba Miroslava Hudeca "Tragovi bjeline". Ovo je treća izložba koja je postavljena u okviru akcije "Umjetnost nema cijenu". Multimedijalna grupa "Kretanja" tom akcijom nastoji dati svoj doprinos boljem svijetu kojeg svi želimo i tako ukazati na važnost kulture i umjetnosti koje oplemenjuje naše živote.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miroslav Hudec, poznat pod nadimkom Ovca, rođen je u Karlovcu 1956. godine. Hudec je jedan od rijetkih slobodnih umjetnika koji živi od svojeg rada. Sa suprugom  Davorkom i sinom Dorianom izrađuje unikatne keramičke predmete u umjetničkom ateljeu Derda-Hudec. Umjetnik već gotovo 40 godina stvara u glini pod životnim motom "baš sam sretan svojim življenjem". Za sebe kaže da je anarhist koji želi živjeti u svijetu bez granica. Oduvijek svoj, alternativan u načinu života dosljedno kreira život na potpuno drugačiji način.

Miroslav Hudec je održao gotovo 30 samostalnih izložbi, te je sudjelovao u brojnim skupnim izložbama.

KAportal. hr

Izdvojeno


Reci što misliš!