KULTURA

Chorus Carolostadien svečanim koncertom slavi 20 godina postojanja - pozivaju sve bivše članove da im se pridruže u pripremi proslave

Chorus Carolostadien svečanim koncertom slavi 20 godina postojanja
- pozivaju sve bivše članove da im se pridruže u pripremi proslave

Karlovački zbor Chorus Carolostadien slavi 20. rođendan te će povodom vrijedne obljetnice imati svečani koncert 13. studenog u gradskom kazalištu Zorin dom .

No iz Carolostadiena žele da koncert bude i mjesto okupljanja svih članova koji su u proteklih dva desetljeća doprinjeli radu zbora, pa ih pozivaju da se zajedno okupe u pripremi svečanog koncerta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Članice i članovi karlovačkog zbora Chorusa Carolostadiena pozivaju sve pjevačice i pjevače koji su zbor stvarali prije 20 godina, kao i one  koji su u zboru pjevali svih ovih proteklih godina da nam e pridruže u pripremi koncerta povodom svečane obljetnice. Probe za koncert počinju već danas, 9. listopada u prostorijama zbora u Gundulićevoj 8/II u 20 sati.

Mješoviti zbor “Chorus Carolostadien" osnovan je 13. studenog 1998. godine. Djelatnost zbora zasnovana je na njegovanju zborske glazbe i izvođenju umjetnički vrijednih djela europskih, a posebno hrvatskih skladatelja. Cilj zbora je podizanje glazbene kulture i prenošenje kulturnih tradicija na mlađe generacije, posebice tradicije zborskog pjevanja. Uz brojna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu zbor je na međunarodnom natjecanju u Italiji (Azzano Decimo) 2002.g. osvojio zlatnu medalju i "Grand prix" natjecanja, u Olmoucu (Češka) srebrnu medalju 2003., a 2004. zlatnu medalju na Internacionalnom natjecanju pjevačkih zborova u Veroni, u Pragu 2005. g., te Bratislavi 2007. g.  srebrnu medalju. "Chorus Carolostadien“ već dugi niz godina uspješno predstavlja Karlovačku županiju na susretima zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Repertoar zbora obuhvaća sakralna i svjetovna djela od renesanse do 21. stoljeća. Za promicanje glazbene kulture na području grada Karlovca, Republike Hrvatske i u inozemstvu   dobio je najveće priznanje povodom Dana grada Karlovca - plaketu i novčanu nagradu. "Chorus Carolostadien“ je na Svjetskim zborskim igrama u Grazu (Olimpijada zborova) 2008.g. osvojio zlatnu medalju u konkurenciji folklorne glazbe te srebrnu plaketu u kategoriji komornih zborova. Od 2011.godine zbor  sudjeluje na natjecanjima Zagrebačkog glazbenog podija gdje je osvojio pet srebrnih i jednu brončanu plaketu. 2012. g. zbor sudjeluje na Svjetskom zborskom natjecanju Canta Al Mar gdje osvaja dvije srebrne medalje u kategoriji folklorne glazbe i pop glazbe. 2018. godine zbor na Međunarodnom natjecanju  "Zlatna lipa Tuhlja" osvaja brončanu plaketu.

Umjetnički voditelj zbora je maestro Filip Aver Jelavić. Dužnost predsjednice zbora obnaša Irena Terzić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!