KULTURA

Karlovački FA Matija Gubec osvojio prvo mjesto na 25. Susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

Karlovački FA Matija Gubec osvojio prvo mjesto na 25. Susretu
hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

Koreografijom Dražena Makaruna „Oj Korano rijeko najmilija“ karlovački Folklorni ansambl Matija Gubec osvojio je prvo mjesto na 25. Susretu hrvatskih folklornih ansambala koji je održan u Čakovcu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Karlovački folkloraši naslov svojevrsnih državnih prvaka osvojili su u konkurenciji od 900 folkloraša unutar 20 ansambala. Pravo sudjelovanja na 25. Susretu, ansambli su izborili nastupom na županijskim smotrama koje su od ožujka do rujna okupile 182 folklorne skupine tj. 6100 folklornih amatera diljem Hrvatske. Stručno povjerenstvo u sastavu Ivica Ivanković, prof., Tomislav Habulin, mag. mus. te Katarina Bušić, viša kustosica, dodijelilo je Gupcu prvu nagradu u kategoriji koreografiranog folklora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trijumfom u Čakovcu zaslužili su nastup na Razglednici Hrvatskog sabora kulture koja će biti održana 5. svibnja 2019. godine. Razglednica predstavlja najbolja ostvarenja hrvatskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva u kategorijama instrumentalne i vokalne izvedbe, dramskih, književnih i likovnih ostvarenja, suvremenog plesa te folklorne baštine unutar koje će, ističu u ansamblu, s ponosom predstavljati grad Karlovac i Karlovačku županiju.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!