KULTURA

Predstavi Zorin doma "U potrazi za slovom R" čak četiri nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta, nominirana i Zrinka Cvitešić

Predstavi Zorin doma

Čak četiri nominacije za najveću hrvatsku kazališnu nagradu, Nagradu hrvatskog glumišta 2018., "zaradila" je predstava Gradskog kazališta Zorin dom "U potrazi za slovom R". Ova popularna predstava već ima neke vrijedne nagrade (za najbolju kostimografiju na ASSITEJ-u i za najbolji tekst na Malom Maruliću), a sada je u konkurenciji i za najvrijednije priznanje u hrvatskom glumačkom svijetu.

Među nominiranima (u svakoj kategoriji po tri) su tako Filip Eldan za uloge Felixa, Srećka i blagajnika u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladih umjetnika do 28 godina, Petra Cicvarić za najbolju žensku ulogu u lutkarskim ili predstavama za djecu za uloge Suzane i Dore te Irena Kraljić za scenografiju predstave, a nominirana je i sama predstava u kategoriji najbolje lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spomenimo i kako je poznata i sada već diljem svijeta poznata i slavna karlovačka glumica Zrinka Cvitešić nominirana za najbolju glavnu žensku ulogu godine, za ulogu Ane Šafranek u predstavi "Tko pjeva zlo ne misli" HNK Zagreb.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!