KULTURA

Prekrasna karlovačka božićna priča širi se i izvan županije - profesorica i mali gitaristi na turneji od čak 14 lokacija

Prekrasna karlovačka božićna priča širi se i izvan županije -
profesorica i mali gitaristi na turneji od čak 14 lokacija

U predblagdansko vrijeme, pored najavljenih koncerata na Adventu u Karlovcu i Božićne bajke, ističe se još jedan hvalevrijedan projekt Glazbene škole Karlovac – Božićna turneja gitarista.

Nastavnica gitare, prof. Tena Bunčić, sa svojim će učenicima i ove godine održati Božićnu turneju gitarista na čak 14 lokacija grada Karlovca i Karlovačke županije pa i šire. Ovogodišnja turneja u trajanju od puna dva tjedna održat će se u OŠ Dragojla Jarnević, OŠ Dubovac, OŠ Netretić, OŠ Jarče polje, vrtiću Duga Resa, Glazbenoj školi Delnice, Centru za beskućnike Karlovac, Domu za starije i nemoćne Sveti Antun, Odjelu pedijatrije Opće bolnice Karlovac, POU Ogulin, Glazbenom paviljonu, Gradskoj knjižnici I. G. Kovačić i dvije lokacije iznenađenja u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan  koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađima s pedijatrijskog odjela Opće bolnice Karlovac koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju. Zajedno s gitaristima stići će i Izviđači koji će bolesnoj djeci podariti Betlehemsko svjetlo mira.

Ideja za ovakav projekt se rodila prije nekoliko godina kada je nastavnica gitare Tena Bunčić s četvero svojih učenika osmislila prigodni blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem se djeca poučavaju djecu na zabavan način.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!