KULTURA

U duhu osamdesetih - kao popratni program "Udara groma" mladi izradili i "old school" fanzin Gromobran

U duhu osamdesetih - kao popratni program
foto: KA-MATRIX

U okviru festivala "Udar groma", uz dvije koncertne večeri održane na Maloj sceni Hrvatskog doma, organizirani su i popratni programi, a u središtu su bili nekada izuzetno popularni fanzini. Uz izložbu fanzina i projekciju dokumentarnog filma koji govori o talijanskoj hardcore punk sceni osamdesetih, održana je i radionica izrade fanzina koju je vodio Pavle Kocanjer.

Bila je to odlična prilika da i nastane novi fanzin, a isti je izrađen u pravom duhu osamdesetih - sve starije koji se sjećaju ondašnjih fanzina lako će podsjetiti na ondašnja izdanja, koja su često bila i sjajan izvor informacija za sve što je izlazilo iz okvira "mainstream" kulture, dok će mlađe generacije moći vidjeti kako je to izgledalo osamdesetih, bez današnjih modernih tehnologija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Fanzin pod imenom "Gromobran" posvećen je upravo glazbenom dijelu "Udara groma" i predstavlja sve bendove koji su tijekom dvije koncertne večeri nastupili na Maloj sceni Hrvatskog doma.

Uz Pavla Kocanjera kao voditelja, u izradi prvog broja Gromobrana sudjelovali su Adrian Vučković, Luka Selman, Irma Matan, Eva Basta, Ines Lulić i Andrea Mrgić. Svi zainteresirani fanzin mogu nabaviti u Infoshopu u Maloj urbanoj zajednici MUZA u Haulikovoj ulici.

Kako najavljuju iz udruge KA-MATRIX ovo sigurno neće biti i jedini broj Gromobrana. Planovi postoje i za moguća ranija izdanja, a ako se ne ostvare, sigurno je da će barem biti stalan "pratitelj" festivala Udar groma pa će novi broj, ako ne prije, pouzdano izaći uz novo izdanje festivala naredne godine.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!