KULTURA

Susret kultura - počinje 19. MFF: Na velikom otvaranju u Šancu Kostarikanci, Kazahstanci, Argentinci...

Susret kultura - počinje 19. MFF: Na velikom otvaranju u Šancu
Kostarikanci, Kazahstanci, Argentinci...

Defileom ulicama grada u 20 sati te velikim cjelovečernjim koncertom u Šancu, na tradicionalan način započet će 19. Međunarodni festival folklora, kojem će Karlovac biti domaćin od 3. do 9. srpnja.

I ove godine karlovački susret kultura i baštine svijeta bit će iznimno atraktivan i kvalitetan, što i ne čudi budući je festival već godinama pod zastavom CIOFF-a, što znači da na njemu mogu nastupati samo ponajbolje svjetske grupe. A, ove godine to su, abecednim redom - Gran Ballet Argentino iz Cordobe (Argentina), ansambl Dolina iz grada Staré Město (Češka), plesni ansambl Tugan Zher i glazbeni sastav Alkissa iz Petropavlovska u Kazahstanu, ansambl Inspiraciones Costarricenses iz glavnog grada Kostarike, San Josea, te ansambl Gencsapati iz istoimenog mađarskog grada. Dakako, uz sve njih nastupit će i domaćin i organizator festivala, karlovački Folklorni ansambl Matija Gubec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon ovog cjelovečernjeg koncerta, svake će večeri od utorka do četvrtka po jedna grupa nastupati ispred Zorin doma, a u nastupima folkloraša moći će uživati i Ozljani (5.7.), Dugorešani (6.7.) i Ogulinci (8.7.). U subotu 9. srpnja novi cjelovečernji koncert svi će sudionici održati za Karlovčane, opet u Šancu ili u slučaju kiše u ŠSD Mladost (isto vrijedi i za otvaranje!).

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!