KULTURA

NOVO PRIZNANJE

Predstavi "Na tragu" Gradskog kazališta Zorin dom posebna nagrada na međunarodnom festivalu dječjih kazališta u Banjaluci

Predstavi

Još jedno lijepo priznanje stiglo je u karlovačko Gradsko kazalište Zorin dom, i to sa 19. Međunarodnog festivala dječjih kazališta Banjaluka 2020. Predstava "Na tragu" karlovačkog kazališta nagrađena je posebnim priznanjem za, kako se ističe u odluci žirija, "predstavu u kojoj ansambl svojim poetskim izrazom snažno razvija svijest o zaštiti prirode i očuvanju voda.". 

Festival je ove godine okupio predstave iz Španjolske, Poljske, Češke, Bugarske i zemalja bivše Jugoslavije, ali se zbog pandemije koronavirusa nažalost najvećim dijelom održao "online", uz video prikazivanje predstava. Tako je i karlovačka ekipa bila spriječena nastupiti uživo pred publikom, ali je ipak ostavila odličan dojam.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavu "Na tragu" režirao je Peđa Gvozdić na tekst Petre Cicvarić, nedavno nagrađen na "Malom Maruliću". U predstavi igraju Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Andro Damiš i Lovorka Trdin.

Svi oni koji su dosad propustili pogledati ovu lijepu predstavu mogu to učiniti ove subote u 11 sati u sklopu Vikend matineja u Zorin domu.

Inače, Grand Prix nagradu festivala osvojilo je Pozorište mladih iz Novog Sada za predstavu "Na vukovom tragu". 

Izdvojeno


Reci što misliš!