FOTO GALERIJA Više od 1.500 gostiju okupilo se kod Stuttgarta na tradicionalnoj Ličkoj večeri – vrhunska prezentacija Like i njezinih običaja

– Ličani su oduševili oko 1.500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj “Ličkoj večeri”, piše nam Nena Kieron te dodaje kako je to bila vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina njeguje udruga Ličana iz Stutgarta. Nena nam je također poslala i fotografije na kojima smo primjetili i neke Karlovčane koji rade u Njemačkoj.

Plesovi, pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band, te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici oduševljenje uz poruke “Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim”…

Nene Kieron dodaje da su se na fešti domovina Lika i Hrvatska osjećale su na svakom koraku, u ugodnim iseljeničkim druženjima koja su nadahnula i konzula Ivana Bulaju, koji je u svom pozdravnom govoru posebno naglasio radost okupljanja ovako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije ove priredbe, što je poticaj našim iseljenicima za daljni uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

– Svi se slažu, kako će Ličani i dalje sa puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj u koju posljednijh godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom. U svemu veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači a tome doprinosi i ova hvale vrijedna udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu brojne pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri, pišu nam Ličani iz Stuttgarta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest