LIKA

FOTO GALERIJA Više od 1.500 gostiju okupilo se kod Stuttgarta na tradicionalnoj Ličkoj večeri - vrhunska prezentacija Like i njezinih običaja

FOTO GALERIJA Više od 1.500 gostiju okupilo se kod Stuttgarta na
tradicionalnoj Ličkoj večeri - vrhunska prezentacija Like i
njezinih običaja

- Ličani su oduševili oko 1.500 gostiju koji su se i ove godine okupili u Gerlingenu, nadomak Stuttgarta, na 14. tradicionalnoj "Ličkoj večeri", piše nam Nena Kieron te dodaje kako je to bila vrhunska prezentacija Like, njezine kulture, narodnih običaja i tradicije koju ovdje u Njemačkoj, već dugi niz godina njeguje udruga Ličana iz Stutgarta. Nena nam je također poslala i fotografije na kojima smo primjetili i neke Karlovčane koji rade u Njemačkoj.

Plesovi, pjesme i folklor ponosne Like oduševili su nazočne goste a prezentirala ih je folklorna grupa Vila Croatia, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Dražen i Dinastija band, te svima dobro poznata grupa Vigor, koja je goste zabavljala do kasno u noć. U publici oduševljenje uz poruke "Liko moja u srcu te nosim i sa tobom se ponosim"...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nene Kieron dodaje da su se na fešti domovina Lika i Hrvatska osjećale su na svakom koraku, u ugodnim iseljeničkim druženjima koja su nadahnula i konzula Ivana Bulaju, koji je u svom pozdravnom govoru posebno naglasio radost okupljanja ovako velikog broja naših ljudi i tako uspješne organizacije ove priredbe, što je poticaj našim iseljenicima za daljni uspješan rad i prezentaciju Hrvatske u Njemačkoj.

- Svi se slažu, kako će Ličani i dalje sa puno ljubavi nastaviti čuvati svoje korijene ovdje u Njemačkoj u koju posljednijh godina pristiže sve veći broj naših mladih u potrazi za boljim životom. U svemu veseli što mostovi koji povezuju iseljenu Hrvatsku sa domovinom i Likom postaju sve jači a tome doprinosi i ova hvale vrijedna udruga Ličana u Stuttgartu, kojoj sa svih strana pristižu brojne pohvale za odličnu organizaciju ove nezaboravne večeri, pišu nam Ličani iz Stuttgarta.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!