LIKA

Kreće obnova smještajnih objekata u Nacionalnom parku Plitvička jezera - prvi na redu Hotel Plitvice

Kreće obnova smještajnih objekata u Nacionalnom parku Plitvička
jezera - prvi na redu Hotel Plitvice
Hotel Plitvice - foto https://np-plitvicka-jezera.hr/

- Unatoč činjenici da je riječ o najprofitabilnijem domaćem nacionalnom parku, trebalo je proći punih 19 godina da napokon dočekamo značajniju obnovu hotela na području Plitvica, piše Jutarnji list kao i da će u prvoj fazi rekonstrukcije smještajnih objekata biti obnovljen Hotel Plitvice.

U njega se, navodi, planira uložiti 100 milijuna kuna kako bi na tom području koje godišnje posjećuje više od 1,7 milijuna domaćih i stranih turista, napokon imali odgovarajuće hotelske kapacitete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hotel je u relativno lošem stanju, treba ga temeljito obnoviti i rekonstruirati, što obuhvaća radove na vanjskom, krajobraznom uređenju te unutarnjem, kao i obnovi i rekonstrukciji pročelja i krovišta. Rekonstrukcijom se planira podići kategorija hotela, za što je nužno povećanje veličine soba, što će dovesti do blagog smanjenja broja smještajnih kapaciteta. Hotel trenutačno ima kategoriju dvije zvjezdice. Rekonstrukcijom planiramo hotel Plitvice dovesti u status boutique hotela visoke kategorije od pet zvjezdica, rečeno je Jutarnjem iz Uprave parka.

Posebna pozornost posvetit će se i dizajnu soba. Uprava Plitvica želi da se najmanje dvije jedinice u istočnom bloku hotela ostave u originalnom retroizdanju, dakle u gabaritima i s unutarnjim uređenjem kakvo je bilo 50-ih godina prošlog stoljeća, bez televizora i pristupa wi-fiju. Planiraju, naravno, i nove sadržaje, pa bi hotel Plitvice napokon trebao dobiti wellness i wine bar, a treba osmisliti i novi sadržaj na prostoru bivšeg noćnog bara, koji se godinama ne koristi.

Prošlog tjedna na Narodnim je novinama objavljen i natječaj za izradu projektne dokumentacije obnove hotela vrijedne 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, a prođe li sve prema planu, prvi hotel s pet zvjezdica u vlasništvu nacionalnog parka goste bi mogao početi primati 2021. godine. No, Uprava parka najavljuje da osim hotela Plitvice sljedećih godina namjerava obnoviti preostala tri hotela u vlasništvu te institucije, odnosno hotele Bellevue, Grabovac i Jezero, piše Jutarnji.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!