LIKA

Napeto u Lici: Odbijen proračun Ličko-senjske županije - HDZ zove Milinovića na ostavku

Napeto u Lici: Odbijen proračun Ličko-senjske županije - HDZ zove
Milinovića na ostavku

nove izbore na HDZ jer bez izbora može proći i ako proračun do 10. srpnja ne bude izglasan - ako Milinović podnese ostavku na mjesto župana.

"Ako župan da ostavku, nema izbora, vođenje županije preuzme prvi dožupan. Ali, ponavljam, može se predložiti 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Neću dati ostavku, spremam se za nove izbore i pobijedit ću ma kad oni bili. Ali, ako HDZ i partneri predlože preinake proračuna, amandmane, spreman sam razgovarati o tome. Ova županije postaje županija slučaj i ovo ne ide u prilog Hrvatskoj u cjelini. Ličani su žrtva političkih obračuna, valjda je to svima jasno“, zaključio je Milinović.

Novinari su ga pitali i hoće li, vrati li se u saborske klupe, biti na strani vladajućeg HDZ-a, na što im je odgovorio da bi se, ako se vrati u Sabor ponašao odgovorno samo prema hrvatskom narodu.

Na sjednici Županijske skupštine nije bilo nikoga od šestero vijećnika HSP-a, čiji je predsjednik Karlo Starčević izjavio Hini kako oni ne žele sudjelovati u stvaranju štete županiji.

Starčević: HSP ne želi sudjelovati u HDZ-ovu bojkotu rada župana i županije

"HDZ iznuđuje ostavku Darka Milinovića, a mi ne želimo sudjelovati ni u kojoj odluci u kojoj bi HDZ bojkotirao rad župana i županije. Mi ne želimo sudjelovati u stvaranju štete Ličko senjskoj županiji u bilo kojem obliku", poručio je.

Inače, tijekom sjednice primjedbe na proračun imao je samo HSS-ovac Zlatko Fumić, načelnik općine Brinje koji je prigovorio da je proračunom župan Milinović predvidio 200 tisuća kuna za proslavu Vojno-redarstvene akcije "Oluja" i nastup Marka Perkovića Thompsona na Krbavskom polju, dok za Hitnu pomoć u Brinju nema 300 tisuća kuna.

Milinović mu je odgovorio kako bi mu bilo bolje da nađu drugi razlog za nepodržavanje proračuna jer mrežu Hitne pomoći ne donosi županija, nego resorni ministar Milan Kujundžić.

Ante Dabo, nositelj liste Bura, poručio je HDZ-u da županiju "prestane dovoditi u očajnu situaciju s dojučerašnjim kolegama, jer će se svi ujediniti protiv njih i narod će vidjeti kako stvari stoje - u ime uskih političkih razloga".

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!