LIKA

Turisti kupnjom jedne ulaznice mogu obići Plitvice, Baraćeve špilje, Paklenicu, Velebit, Memorijalni centar Nikola Tesla...

Turisti kupnjom jedne ulaznice mogu obići Plitvice, Baraćeve
špilje, Paklenicu, Velebit, Memorijalni centar Nikola Tesla...

Čak osam destinacija u tri županije moguće je posjetiti kupnjom samo jedne, zajedničke ulaznice  destinacije Lika.

Formirali su je Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista i brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radi se o destinaciji koja obuhvaća područje Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske županije, a s obzirom da se gotovo 60 posto površine destinacije nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000, naglasak je na zaštićenim područjima prirode. Obzirom na činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10 posto svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, namjera je uz pomoć njegovog popularnog brenda na održiv način brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama.

Kupnjom ulaznice destinacije Lika omogućen je ulaz u nacionalne parkove Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit, Park Prirode Velebit, Pećinski park Grabovača, Baraćeve špilje, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda, te Memorijalni centar Nikola Tesla Smiljan. Cijena je 300 kuna za odrasle a 200 za djecu od 7-18 godina i to od 15. srpnja do 31. listopada, a dostupne su na prodajnim mjestima u NP Plitvička jezera.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!