LIKA

Tužna vijest s planine: Umro je dobri duh Velebita - Vlado Prpić Prpa

Tužna vijest s planine: Umro je dobri duh Velebita - Vlado Prpić
Prpa

Dobrog duha Velebita i domara sa Baških Oštarija 73-godišnjeg Vladu Prpića Prpu pripadnici HGSS-a jutros su pronašli mrtvog u šumi na Velebitu, potvrdio je za Vijesti.hr pročelnik HGSS-a Gospić Josip Brozičević.

-Dojava je stigla sinoć, a jutros smo ga pronašli kilometar od kuće u šumskom predjelu", kazao je Brozičević.

"Meni je Velebit ili ne bit'", kazao je za RTL-ovu Potragu prije dvije godine Prpić koji je prije pet godina život u Zagrebu zamijenio vrhovima Velebita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dosta mi je bilo civilizacije i grada, ja sam u Zagrebu proveo 35 godina, i nisam baš bio oduševljen gradom ni onda, ni dan danas. Ja sam uvijek od djetinjstva bio vezan za ovaj glupi Velebit, za ove livade, ja kad sam u Zagrebu išao na posao, i ono osobito na proljeće na periferiji kad bi jorgovani procvali, ja bih bio na Velebitu. Ima Velebita hvala Bogu i moje geslo planinarsko je da je malo jedan život za Velebit", kazao je prije dvije godine Prpić.

Planinarska legenda je govorila da nitko bolje ne poznaje Velebit od Prpe, a on je prije dvije godine kazao da tamo ima sve što mu treba.

"Ja Bogu samo zahvaljujem, ništa ga ne molim, on je sve dao. Ja samo velim hvala ti, ja njemu sto puta u danu velim hvala ti za ovo", kazao je za Potragu tada Vlado Prpić Prpa.

KAportal.hr


Reci što misliš!