LIKA

Građanin na otvorenom prostoru pronašao minobacačke mine i pozvao policiju - to je jedini ispravan postupak

Građanin na otvorenom prostoru pronašao minobacačke mine i pozvao
policiju - to je jedini ispravan postupak
foto ilustracija

- Jučer u mjestu Kurjak, Općina Udbina, građanin na otvorenom prostoru pronašao tri svjetleće minobacačke mine, izvijestili su iz PU ličko - senjske te dodaju da je građanin prijavio pronalazak zaostalih minsko - eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata. Stoga ih je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

To je jedini ispravan način postupanja s ovakvim predmetima, pa u policiji skreću pozornost i na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pridružite nam se u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, kažu u policiju uz napomenu.

- Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

KAportal.hr


Reci što misliš!